HEP kultura Alkar

Održano 9. kolo rekreativne XC Zimske lige Dalmacije ‘Uspon na Kamešnicu’

Autor/ica
Objavljeno: 12 ožujka, 2018
biciklisti3

Nakon prošlotjedne odgode utrke radi loših vremenskih uvjeta jučer je odvožena rekreativna XCT utrka ‘Uspon na Kamešnicu’ kao 9. kolo rekreativne XC Zimske lige Dalmacije u organizaciji BK Kamešnice.

Na samom startu utrke okupilo se 130 natjecatelja iz HR i BiH. Biciklisti su svoju snagu i spretnost odmjerili na usponu dugom 12,5km sa 670m visinske razlike. Svojim zviždukom, glavni je sudac označio početak utrke na ‘roknjači’ u 12 sati dok je najbrži Ivan Širić vozač BK Mostara u Malim Koritima na cilju bio u 12:46:39h. Ivan je odličnom vožnjom zauzeo prvo mjesto u kategoriji od 16 do 20 godina te sveukupnu pobjedu na usponu. S najbržim biciklistom uspona dodijeljena su još dva pehara, kao najstarijem uspješnom natjecatelju Luki Jakovljeviću iz BBK Pakoštane te najmlađem Marku Talajiću iz BK Metković-a. Od 130 natjecatelja, njih 21 je nagrađeno s medaljama za prvo, drugo i treće mjesto u sedam kategorija.

Nakon povratka natjecatelja na ‘roknjaču’ upriličen je svečani ručak za sve prisutne. Tijekom zajedničkog ručka između natjecatelja izvučena je i lutrija sa 10-ak bogatih nagrada.

Odmah nakon lutrije dodijeljene su i spomenute nagrade za najbolje, dodjelu je uz predsjednika vršio donačelnik Općine Otok prof. Nediljko Laco i predsjednik vijeća Ivan Jukić.

Iz Kamešnica cycling teama se zahvaljuju svima koji su prisustvovali ovom biciklističkom događaju, te obavještavaju kako za 22. srpnja 2018. godine pripremaju nacionalno prvenstvo RH u disciplini XCO na ‘Vučjoj stazi’.

Sve rezultate i prolazna vremena možete pogledati na linku: http://xczld.herokuapp.com/races/9

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh