Oko 1.600 građana cijepi se drugom dozom cjepiva AstraZeneca

Autor/ica
Objavljeno: 3 svibnja, 2021
cijepljenje sinj

U Gradskoj sportskoj dvorani Ivica Glavan – Ićo u Sinju danas je nastavljeno cijepljenje protiv koronavirusa.

Drugom dozom cjepiva AstraZeneca danas i sutra bit će cijepljeno oko 1.600 građana Sinja, Hrvaca, Otoka i Dicma.

Prema riječima upraviteljice Gradske sportske dvorane Ljiljane Borozan, cijepljenje se provodi uspješno, bez ikakvih problema.

‘Danas je već 20. put da se provodi cijepljene i prema onome što čujem od liječnika i građana svi su zadovoljni načinom organizacije. Cijepljene će se danas provoditi do 20 sati, a sutra nastavljamo. Dvorana funkcionira vrhunski. To je posao koji moramo obaviti da bismo izašli iz ove pandemije, kako ja kažem biološkog rata, da bismo počeli živjeti normalno’, kazala nam je Borozan.

cijepljenje sinj

Građani na cijepljenje čekaju u redu ispred dvorane. Nakon što budu prozvani, u dvoranu ulaze s maskama, a na ulazu se obavlja dezinfekcija ruku. U dvorani je nekoliko punktova za cijepljenje, a svaki građanin odlazi na punk na kojem je njegov liječnik.

cijepljenje sinj

Borozan ističe da su djelatnici dvorane spremni i za nove doze cjepiva, koje je već stiglo u Sinj.

‘Nakon što se obavi cijepljenje drugom dozom cjepiva AstraZeneca, počet će cijepljenje prvom dozom cjepiva, tako da će se to nastaviti i sljedećih dana i tjedana. Liječnici se nadaju da će se svi koji su se prijavili cijepiti do 1. srpnja. Mislim da je vrlo malo osoba odgodilo cijepljenje, a prema onome što kažu liječnici, u zadnje vrijeme sve više ljudi se javlja za cijepljenje. Moje mišljenje je da sva cjepiva vrijede i da je vrlo važno cijepiti se kako bi se sve ovo završilo što prije, kako se ne bismo mislili hoćemo li završiti u bolnici i na respiratoru’, dodaje Borozan ističući kako je do sada za područje grada Sinja i općina Otok, Hrvace i Dicmo obavljeno blizu 10 tisuća cijepljenja, bez ikakvih većih nuspojava.

cijepljenje sinj
Print Friendly, PDF & Email

Na vrh