svabo

Općina Otok počela s provedbom Projekta ‘Pokrenimo Otok – P_Otok’

Autor/ica
Objavljeno: 4 rujna, 2020
dula norac

Općina Otok potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava financiranih iz Europskog socijalnog fonda s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Uredom za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije.

Projekt pod nazivom ‘Pokrenimo Otok – P_Otok’, u 100 postotnom iznosu od 1.111.920,88 financiran je iz europskog socijalnog fonda, a provodi se u partnerstvu s JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ.

Predviđeno trajanje Projekta je 18 mjeseci, a ciljna skupina su dugotrajno nezaposlene osobe s područja Općine Otok, različite životne dobi – mladi do 29 godina koji su nezaposleni više od 6 mjeseci i osobe starije od 30 godina koji su nezaposleni više od 12 mjeseci, muškarci i žene, niže razine obrazovanja (osnovna škola ili srednja stručna sprema), koje nisu bile u mogućnosti stjecati znanja i vještine potrebne na tržištu rada.

Gostujući u programu Hit radija, projekt su danas predstavili načelnik Općine Otok Dušan Đula i voditeljica Projekta Ivana Norac Kljajo.

‘Važno je napomenuti da jedan sudionik može iskoristiti više ponuđenih programa prekvalifikacije, osposobljavanja i usavršavanja. Projektom želimo poboljšati stručna znanja dugotrajno nezaposlenih, čime ćemo doprinijeti njihovom povećanju konkurentnosti na tržištu rada te slijedom toga smanjenju nezaposlenosti na području Općine’, kazala je Norac Kljajo.

Edukacijske programe i program za razvoj mekih vještina za dugotrajno nezaposlene osobe financiranih projektom Pokrenimo Otok – P_OTOK provodit će Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata iz Splita.

‘Već smo krenuli s prvim radionica za razvoj mekih vještina. Meke vještine obuhvaćaju aktivnosti i razvoj vještina kao što su: kako uspješno tražiti posao, pisanje životopisa, kako se pripremiti za razgovor s poslodavcem, simulacija razgovora za posao, timski rad, npr. vođenje sastanka, konflikti u grupi i slično, organizacijske vještine i upravljanje vremenom, osnove rada na računalu, osnove engleskog jezika, poduzetničke vještine i samozapošljavanje, izvori financiranja, EU fondovi, primjeri dobre prakse’, kazala je Norac Kljajo.

Trenutno deficitarna zanimanja, za kojima postoji potražnja na tržištu rada su zidar, tesar, rukovatelj dizalicama, monter suhe gradnje, slastičar, maser, njegovateljica starijih i nemoćnih osoba, izolater, izrada i montaža alu i pvc stolarije. U planu su i programi prekvalifikacije za kuhara, pekara i konobara; strani jezici – engleski i njemački te usavršavanje za samostalnog računovođu, računalnog operatera, pomoćnika u nastavi, dadilja, suradnik u izradi i provedbi projekata financiranih iz EU fondova te vizažistica.

Svaki program edukacije se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela. Nastava će se, ovisno o programu, održavati u Splitu, u Centru za kulturu i cjeloživotno obrazovanje i Otoku, u učionici koju je za potrebe Projekta opremila Općina Otok, a organizirana praksa na području Općine Otoku i Grada Sinja.

Za sudjelovanje u projektu zainteresirani se mogu prijaviti putem linka na mrežnoj stranici projekta: https://p-otok.com/prijave-na-program/

pokrenimo otok lenta otok ukljucime

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
* Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost Općine Otok.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh