fruhwald

OŠ Marka Marulića nabavila električne romobile za učenike

Autor/ica
Objavljeno: 10 rujna, 2021
marko marulić

U OŠ Marka Marulića od ove školske godine se startalo s kupljena dva električna romobila i zaštitnim kacigama za glavu.

Kako nas je informirao v.d. ravnatelja škole Marko Križanac, kupnja je potaknuta i od strane roditelja, kolega i naravno učenika, kao i činjenice da uskoro stupa novi Zakon koji regulira i ovakva vozila i uvodi znatna ograničenja:

‘Djeca sve više koriste električne romobile i često se ne znaju ponašati u prometu i vjerojatno nismo vidjeli u Sinju ni dijete ni odraslu osobu koja koristi zaštitnu kacigu. Ima i nemali broj djece koja iz raznih razloga nikad nisu stala na električni romobil i ne mogu pojasniti svojim vršnjacima kakav je osjećaj voziti električni romobil. Nadam se da ćemo ponuditi djeci i ponešto prometne kulture’.

V.d. ravnatelja Marko Križanac kaže da su drugom razredu produženog boravka objasnili i pokazali osnove korištenja električnog romobila:

‘Naravno, bez zaštitne kacige nitko nije mogao koristiti romobil. Oduševljenje i radost kojeg mogu samo djeca iskazati je neprocjenjivo, uz nadu da će dobar dio i naučiti ponuđeno. Današnji dan je pogodak u sridu za našu školu i djecu.’

marko marulić
Print Friendly, PDF & Email

Na vrh