fruhwald
otvorena vrata

OŠ Marko Marulić prijavila se za 300 tisuća kuna iz EU fondova

Autor/ica
Objavljeno: 27 srpnja, 2021
STEM

OŠ Marko Marulić izvršila je prijavu na 300.000,00 kuna iz europskih fondova za jačanje STEM vještina, izvijestio nas je ravnatelj Marko Križanac.

Potpisom Izjave o partnerstvu, škola se i službeno prijavila u projektu TehnoMOZAIK Krš i more na natječaj Jačanje STEM vještina u osnovnim školama i razvoj Regionalnih znanstvenih centara za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području. Partnerstvo je ostvareno s Cluster for Eco-Social Innovation and Development CEDRA Split.

Škola je na poziv Županije izradila dokumentaciju koja je bila potrebna da bi se pripremila ukupna dokumentacija za prijavu na europska sredstva koja financiraju STEM i IKT područje i to u 100% iznosu, navodi ravnatelj Križanac

Trošak projekta, odnosno aplikacija na 300.000,00 kuna, odnosi se na adekvatno opremanje učionica matematike/ fizike/ tehničkog/ informatike u svrhu uspješne provedbe projektnih aktivnosti vezanih za primjene STEM metodologije u praksi, te omogućavanje interdisciplinarnog pristupa u radu s učenicima osnovnih škola, uključujući učenike s posebnim potrebama, osiguravanjem uvjeta za osmišljavanje i prilagođavanje STEM sadržaja i individualizirani pristup svakom djetetu.

MARKO MARULIĆ

Trošak ujedno obuhvaća nabavu i IKT opreme, potrebne za održavanje projektnih aktivnosti i razvoj vještina u IKT području. Konkurencija prijava u ovom području je velika, no mi smo napravili potreban korak da bi i naša škola imala mogućnosti za daljnje unaprjeđenje rada i uvjeta za naše učenike – poručuje ravnatelj Marko Križanac.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh