Osnovna škola Marka Marulića u Sinju dobila vanjsku učionicu

Autor/ica
Objavljeno: 3 svibnja, 2021
skola marka marulica sinj

U dvorištu Osnovne škole Marka Marulića u Sinju, u hladovini školskih borova, izgrađena je vanjska učionica.

V.d. ravnatelja Marko Križanac kaže kako je izgradnja vanjske učionice bila spontana ideja, detalj koji je trebao upotpuniti vanjski sadržaj školskog dvorišta.

‘Od ove se školske godine vanjska učionica, s dugim klupama i školskom pločom, koristit će se za okupljanja, satove razredne zajednice i ostale školske aktivnosti na otvorenome. namijenjena je svim učenicima naše škole i vjerujem da će se u njoj osjećati ugodno i da će, zahvaljujući i učionici na otvorenom, napredovati u svojim znanjima. Kreće toplije vrijeme i ova učionica je idealno mjesto da svi učenici, a posebno učenici predmetne nastave, kada se vrate u školske klupe, predahnu od nošenja maski i imaju nastavu na otvorenome’, kazao je Križanac.

Učionica je napravljena uz minimalna sredstva i rad djelatnika škole, posebno školskih domara, obojana je u zelenu ‘ekološku’ boju, a postavljena je i školska ploča. ravnatelj Križanac ovom je prilikom zahvalio i Boži Župiću, koji je na korištenje ustupio aparat za bušenje rupa.

‘Ovo je još jedan u nizu projekta koje smo zamislili i ostvarili u našoj školi. Sada slijede daljnji projekti i izazovi, kako bi djeca u našoj školi uživala i radila u ambijentu koji potiče na razvoj i povećanje znanja’, istaknuo je v.d. ravnatelja Marko Križanac.

skola marka marulica sinj
Print Friendly, PDF & Email

Na vrh