VRLAFEST

Padobranski kup u Poreču – Aeroklubu Sinj 2. mjesto

Autor/ica
Objavljeno: 7 lipnja, 2021
aksinj porec

Padobranci AK Sinj nastupili su na ‘Cumulus cup Poreč 2021’, natjecanju u skokovima na cilj gdje su u ekipnoj konkurenciji zauzeli drugo mjesto iza ekipe Croatia iz Zagreba, a ispred ekipe Borova.

Na četvrto i peto mjesto plasirale su se ekipe Osijeka i mješovita ekipa Croatia 2.

Sinjska ekipa nastupila je u sastavu: Nikola Bašić, Damir Suton, Andrija Kovačević, Tino Milanović i Mirko Malbaša. Osim njih nastupio je i Ante Grubišić Čabo u sastavu mix ekipe Croatia 2.

Aeroklub Cumulus, od 02. do 06. lipnja organizirao je druženje padobranaca koji su osim skokova cilja skakali i druge vrste padobranskih disciplina a nakon natjecanja ‘ciljaša’ održano je i natjecanje ‘relativaca’ (grupni skokovi pri kojima ekipa u slobodnom padu formira što više zadanih likova). Sudjelovalo je preko 100 padobranaca iz više zemalja a za istaknuti je reprezentaciju Katara koja je u programu svojih priprema nastupila sa 10 padobranaca.

Cijeli ovaj događaj dijelom je poremetila havarija aviona C-182 koji je nakon izbacivanja padobranaca imao problem sa motorom te je prisilno sletio izvan aerodroma, srećom bez posljedica za pilota. Nakon toga skokovi su nastavljeni iz drugog aviona koji je inače bio u programu pa je sve ipak završilo dobro i na zadovoljstvo svih učesnika.

‘Zadovoljni smo osvojenim drugim mjestom i što smo još jedan pokal i medalje donijeli u Sinj ali kad se sagleda kvaliteta naših skokova kroz svih sedam serija natjecanja jasno nam je da to nije ni približno našim mogućnostima. Razlog tomu je dijelom u činjenici da zbog ograničenja treniranja nismo dostigli postojeću kvalitetu ali to je vidljivo i kod ostalih ekipa. Također na ovom natjecanju nismo nastupili u najjačem sastavu zbog izostanka nekoliko članova naše prve ekipe. U ovom trenutku AK Sinj ima mogućnosti nastupa sa svoje dvije ekipe i težit ćemo da u narednim natjecanjima nastupaju obje’, analizirali su svoj nastup iz Aerokluba Sinj.

aksinj porec
Print Friendly, PDF & Email

Na vrh