Banner CORE HIT RADIO

Pedijatrica Ešler Gaurina: ‘Upisi su počeli, odaziv je velik’

Autor/ica
Objavljeno: 25 siječnja, 2023
dr maja

Nova pedijatrijska ambulanta u Trilju počinje s radom u travnju. Dr. Maja Ešler Gaurina, spec. ped., u timu s medicinskom sestrom Josipom Vučković, pozvala je zainteresirane roditelje na upis djece, te istaknula da su u tijeku pripremne aktivnosti za otvaranje ambulante.

‘Počeli smo s upisima pacijenata, ambulantu još sređujemo. Riječ je o novom prostoru u kojemu počinjemo od nule. Nedostaje namještaj i trebamo zadovoljiti minimalne tehničke uvjete. Sve će biti spremno do travnja kada planiramo početi s radom’, poručila je pedijatrica Ešler Garuina.

Upis djece do 14 godina starosti već je počeo, a interes je velik.

‘Jako je velik odaziv što me je vrlo iznenadilo. Drago mi je da je tako. Nadam se ugodnom radu i suradnji s roditeljima.’

Za upis je potrebno popuniti Izjavu o promjeni izabranog liječnika te ispunjenu predati u Gradsku upravu Grada Trilja. Izjavu možete preuzeti OVDJE. Pedijatrica je objasnila da je upis novih pacijenata poprilično jednostavan, te da do početka rada ambulante djeca ostaju prijavljena kod dosadašnjih liječnika.

‘Roditelji koji su zainteresirani ukoliko popune odmah izjavu, njihova djeca neće biti bez zdravstvene skrbi. Od dana kada krenemo s radom u ambulanti, oni su od tada prijavljeni kod nas, a do tada se o njima skrbe njihovi liječnici pedijatri. Sve je regularno, nema nikakvog problema i sumnja da će netko biti bez liječničke zaštite.’

Susret novog pedijatrijskog tima sa zainteresiranim roditeljima bit će održan u subotu, 28. siječnja, u Gradskoj vijećnici Grada Trilja u vremenu od 10 do 12 sati.

‘Pozivam roditelje da dođu na sastanak da se osobno upoznamo ukoliko žele mene za pedijatricu njihova djeteta i da im, ukoliko je potrebno, pojasnimo neke nedoumice oko realizacije upisa djeteta.’

Podsjećamo, uoči blagdana sv. Mihovila, zaštitnika Grada Trilja, 21. rujna 2022. otvorena je obnovljena ambulanta županijskog Doma zdravlja prilikom čega je gradonačelnik Ivan Bugarin najavio dolazak pedijatrijskog tima, a iz županijskog Doma zdravlja već su tada istaknuli da postoji interes liječnika pedijatara za rad u Trilju. Vrijednost obnove ambulante u Trilju iznosi 2,9 milijuna kuna.

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh