ALKARIC

Petar Maretić: Minus u blagajni i velika kreditna zaduženost

Autor/ica
Objavljeno: 10 lipnja, 2021

Danas je u programu Hit radija gostovao načelnik Općine Dicmo Petar Maretić koji je govorio o aktualnim i budućim projektima općine.

Na početku emisije rekao je da je nakon primopredaje dužnosti zatekao manjak u blagajni od 2 milijuna kuna, a dodatni uteg čini i kreditna zaduženost.

‘Dodatni uteg nam je kredit od 1 milijun i 800 tisuća kuna koji je bio rezerviran za izgradnju dječjeg vrtića, ali je ga je prethodna vlast nenamjenski trošila. Imamo još 4-5 milijuna kuna sudskih sporova i to su stvari koje promptno moramo rješavati. Gledat ćemo da sve te dugove i sporove riješimo’, rekao je Maretić.

Naglasio je kako je prethodna vlast ‘ostavila’ dva projekta i to: Projekt zelenog parka i Tematski park vezan za željeznicu, popularnu Reru. Ostali projekti, kaže Maretić, ostali su na idejnim rješenjima.

Maretić kaže kako će u mandatnom razdoblju  posebnu pažnju posvetiti mladima koji se iseljavaju pa je  najavio program za stambeno zbrinjavanje mladim obiteljima.

Maretić je istaknuo kako općina nema novca za financiranje svojih projekata te da će što hitnije oformiti tim kojim će se pokušati doći do europskog novca.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh