Petar Škorić o planovima ŽUC-a za Sinj i cetinski kraj…

Autor/ica
Objavljeno: 19 veljače, 2021
petar skoric

U programu Hit radija danas je gostovao ravnatelj Županijske uprave za ceste Split Petar Škorić koji je govorio o planovima ŽUC-a na području Sinja i cetinskog kraja u 2021. godini.

Škorić se osvrnuo na neuvrštavanje izgradnje nogostupa s javnom rasvjetom na lokalnoj cesti u naselju Glavice Donje, od Dolića do raskrižja Labrovići – Vučići u Plan za 2021. godinu. Kazao je kako su Plan donijeli u rujnu prošle godine, a prijedlog Grada Sinja za uvrštavanje navedene ceste su dobili netom prije Božića. No, rebalans ovogodišnjeg Plana će ići u drugom dijelu godine pa će pokušati uvrstiti i ovaj projekt.

Dodao je kako su u ovogodišnji Plan uvrstili nekoliko drugih bitnih projekata.

‘To je prije svega semaforizacija križanja kod Kauflanda i prometno tretiranje cijele te ulice gdje će se ova dva križanja razriješiti. Imali smo na tu temu sastanke i s tvrtkama koje tu posluju kako bismo napravili kvalitetno prometno rješenje za cijelu ulicu, ubrzali protočnost vozila i osigurali kvalitetan izlazak iz trgovačkog centra i autobusnog kolodvora. Smatramo da je to u ovom trenutku prioritet.’

Škorić se osvrnuo i na izgradnju obilaznice od Masle do Piketa, kojom namjeravaju rasteretiti državnu cestu D1 kroz grad Sinj.

‘U cilju ublažavanja teške prometne situacije kroz Sinj pristupili smo, sukladno postojećoj planskoj dokumentaciji, pripremi zahvata Masle – Piket, gdje nam je cilj da se za nekih 30 posto rastereti pravac kroz Sinj. Na tu temu smo imali sastanak u Gradu Sinju gdje su bili i predstavnici Mjesnog odbora Brnaze. Izražena su određena neslaganja oko tog projekta. Napravili smo idejno rješenje i čekamo dalje kakvo će biti raspoloženje lokalnih vlasti i suglasje oko toga. U ovoj godini smo planirali napraviti dokumentaciju i ishoditi dozvole, a sljedeće krenuti s izgradnjom. Ali, ukoliko bude otpora od strane lokalne zajednice sigurno da se u to nećemo upuštati’, naglasio je Škorić.

Između ostalog, ŽUC u ovoj godini planira proširenje ceste od mosta do Radošića, kao i izgradnju nogostupa i biciklističke staze od Hipodroma do Piketa u dužini 1 km. Za ovaj projekt ŽUC je u ovoj godini osigurao 1 milijun kuna, a sufinancirat će izradu projektne dokumentacije.

Što se tiče ostatka cetinskog kraja, Škorić je kazao kako ŽUC u ovoj godini planira završiti cestu preko Zelova, nastavak izgradnje ceste Koljane – Dabar te sufinanciranje izgradnje nogostupa na području Općine Otok.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh