fruhwald

Petra Akrap: Ne bojte se boriti za svoje snove

Autor/ica
Objavljeno: 11 rujna, 2021
petra akrap

U emisiji Hit radija ‘Naša dica’ danas je gostovala mlada pijanistica Petra Akrap.

Govoreći o svojim prvim glazbenim koracima, Petra nam je otkrila kako ju je prema klaviru usmjerila njena profesorica Helena Bojić u OGŠ Jakova Gotovca Sinj. Prijelomni trenutak u kojem je shvatila da želi biti pijanistica, a ne doktorica kako je ranije maštala, dogodio se u 2. razredu srednje škole, na državnom natjecanju u Zagrebu. I tako je nakon gimnazije i srednje glazbene škole Josipa Hatzea u Splitu upisala Muzičku akademiju u Zagrebu, gdje je trenutno studentica 2. godine.

Iza nje su brojne nagrade i nastupi. Petra nam kaže kako joj je od nagrada najdraža ona koju je osvojila na 23. međunarodnom natjecanju Daleki akordi, gdje je osvojila I. nagradu te posebnu nagradu za najbolju izvedbu hrvatskog skladatelja Blagoje Berse. Najdraži nastup joj je koncert sa Zagrebačkom filharmonijom koji je održan u lipnju ove godine.

Nadalje, Petra nam je kazala kako se želi baviti glazbom cijeli život – želi biti pijanistica, ali i profesorica, kako bi svoje znanje prenosila na mlađe generacije.

Svoje slobodno vrijeme najrađe provodi s prijateljima, u šetnji prirodom ili uz dobar film, a sretna je i kada može otići na neki koncert, predstavu i izložbu.

Mladima je poručila da se ne boje boriti za svoje snove i da budu uporni u tome, jer se trud uvijek isplati.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh