tommy
vrlika
utd banner
Diskonti Toni
baner donlic
božo
Banner CORE HIT RADIO

Po drugi put u Sinju predstava ‘Obiteljska idila’

Autor/ica
Objavljeno: 13 svibnja, 2022
sabic viculin

U sinjskom Gradskom kinu 3. svibnja 2022. godine održana je premijera predstave ‘Obiteljska idila’. Zbog velikog intersa gledatelja predstava će biti odigrana i večeras u 20,30 sati.

Osvrt na premijeru predstave kao i na pristigle reakcije, gostujući u programu Hit radija dali su  Željko Viculin, predsjednik Sinjskog pučkog kazališta i redatelj predstave, te Zoran Šabić, koji u predstavi igra doktora Filipa.

Naši gosti istaknuli su kako im nema ništa draže nego kada ih publika traži ponavljanje predstave, jer je to potvrda da su u potpunosti uspjeli s premijerom.

‘Mislili smo igrati predstavu za dvadesetak dana, ali iz ovih razloga igramo je ranije. Kada imate dobar tekst i odlične glumce, onda je to prava stvar u kojoj se ne može falit. Očito smo s ovom komedijom, što bi se reklo po domaću, pogodili u sridu’, kazao je Viculin.

Pripreme za predstavu su trajale 3 mjeseca, a odvijale su se većinom 3 puta tjedno po dva, tri sata.

‘Iako smo imali i drugih obveza, što u Brnazama za pripremu Živih jaslica, što za Uskrs i Muku Kristovu, uspjeli smo očito dobro pripremiti i predstavu Obiteljska idila’, istaknuo je Šabić.

Predstava je nastala prema tekstu ‘Krađa, svađa itd’ autora Miroljuba Nedovića, a adaptirao ju je i dramatizirao Željko Viculin. Diana Rančić u predstavi glumi ženu Branku, Dino Franchini, muža Tomislava, lik Galeba tumači Ante Galić, kći Leu glumi Marta Delić, doktora Filipa Zoran Šabić, Tomina mater glumi Sandra Goreta. Za izbor glazbe zaslužna je Tatjana Katić, a šaptači su Marija Viculin i Tatjana Katić.

Svi zainteresirani ulaznice mogu kupiti na blagajni Gradskog kina Sinj, večeras od 19 sati po cijeni od 20 kuna.

Dodajmo kako sinjski kazalištarci s ovom predstavom već imaju dogovorena gostovanja po cijeloj Hrvatskoj, za početak otok Žirje, pa Šolta, slijedi predstava u Vukovaru, Slavonskom Brodu, Đakovu, Pelješcu, a na jesen i u inozemstu u Vitezu, Subotici, Bernu te mnogim drugima.

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh