mel

Počeli radovi drenaže zgrade i sanacije temelja Franjevačke klasične gimnazije

Autor/ica
Objavljeno: 3 travnja, 2024
skola franjevacka gimnazija

Iz Programa podrške brdsko-planinskim područjima Splitsko-dalmatisnka županija dobila je 70 tisuća eura za sufinanciranje projekta drenaže zgrade Franjevačke klasične gimnazije u Sinju.

Ravnatelj Franjevačke klasične gimnazije fra Joško Kodžoman kazao nam je da su Splitsko-dalmatinskoj županiji ranije dostavljeni zamolba i projektnuadokumentacija za planirane radove, s obzirom na to da Županija u predmetnoj zgradi ima dvije škole kojima je osnivač, Osnovnu školu Fra Pavla Vučkovića i GŠ Jakova Gotovca. Nakon toga Županija je donijela odluku o realizaciji građevinskog projekta drenaže zgrade Gimnazije i ujedno sanacije njezinih temelja.

Ukupna vrijednost tih radova, nakon provedbe postupka Javne nabave, iznosila je 152 tisuće eura. Putem natječajnog postupka izabran je izvođač radova koji su već počeli.

‘Ova vrijedna donacija Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU samo je dodatna garancija osiguranja financijskih sredstava. Sredstva se nominalno doznačuju na naslov OŠ Fra Pavla Vučkovića iz praktičnih razloga, jer je ona proračunski korisnik Splitsko-dalmatinske županije. Ovim putem zahvaljujemo Splitsko-dalmatinskoj županiji što je prepoznala potrebu za osiguranjem financijskih sredstava za realizaciju projekta drenaže i sanacije temelja zgrade Gimnazije kao i Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU te Upravi za regionalni razvoj pri Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU’, kazao nam je ravnatelj Franjevačke klasične gimnazije fra Joško Kodžoman.

ferata@ferata.hr
0997370409