mel VRLIKA LAKE PRAVO MISTO

Počinje košarkaško prvenstvo, Alkar otvara u Dubravi

Autor/ica
Objavljeno: 29 rujna, 2023
Memorijal kembo finale

Alkar u novu sezonu ulazi potpuno redizajniran. Većina je novih igrača, novi je i trener, pomoćni trener pa čak i predsjednik kluba koji doduše ima v.d. prefiks.

Od starosjedioca ostali su tek kapetan Hrvoje Vučić i Mirko Jukić, dakako, ako ne brojimo one najmlađe koji participiraju kroz treninge. I ove godine Amerikanci su realna i plativa akvizicija, pojačanja bez kojih se ne može. Sinjsku svlačionicu tako su popunili Troy Green, Ralph Bissainthe te Južni Sudanac s novozelandskom putovnicom Yuat Alok.

Novi je još i Andrija Blatančić, koji se ozlijedio prije nekoliko dana i neće ga biti možda i tri tjedna, a bio je napadački prvo ime sinjske momčadi u pripremama. Momčad još čine i Čović, Nazor, Matulina, Pavela i Boban, Tadić. Ove sezone neće biti mladog reprezentativca Mladena Tomaševića koji se podvrgnuo operativnom zahvatu na listu i za njega je nažalost sezona zaključena i prije nego je počela.

S klupe će momčad voditi Tihomir Mustapić, trener koji je do sada radio isključivo na prostoru BiH, a njegov pomoćnik bit će Dino Erceg. Gore spomenuti v.d. predsjednika je Petar Župić koji je privremeno zamijenio dogradonačelnika Denisa Bobetu koji je podnio ostavku uslijed pretrpanog poslovno/privatnog rasporeda.

Evo i razmišljanja trenera Mustapića uoči početka prvenstva:

“Kasnili smo malo s kompletiranjem momčadi, a uz sve to smo imali i dosta problema s ozljedama koje su sve bile mehaničke prirode, na što naprosto nismo mogli utjecati. S druge strane, malo je reći da sam prezadovoljan kako igrači rade, to me jako veseli i vjerujem da možemo iznenaditi na otvaranju protiv Dubrave u Zagrebu. Vidjeli ste i na našem turniru (Memorijal Mladen Pavić Kembo nap.a.), koji smo odigrali s pet-šest igrača da možemo biti jako dobri, a bit ćemo i bolji sa svakim novim treningom.”

Nekoliko riječi kazao je i Dubravi koja je prvi suparnik Alkara:

“Ja sam proteklih godina radio u BiH, ali sam isto tako dosta pratio hrvatsku ligu i dobro sam upoznat s činjenicom da je Dubrava jedan jako ozbiljan klub, da ima odličnog trenera Šarina i jako dobru momčad. Dakle, sve najbolje o Dubravi. Išao sam i u Zagreb kako bi ih uživo pogledao na turniru kojem su bili domaćini i vidio sam ja su jako energični, brzi i kvalitetni. Mi moramo nametnuti svoj ritam, igrati svoju igru i na taj način tražiti put prema pobjedi.

Alkar u subotu gostuje u zagrebačkoj Dubravi, a utakmica se igra od 20 sati. Prijenos je na Sportskoj televiziji.

ferata@ferata.hr
0997370409