fruhwald
otvorena vrata

Pojačani nadzor prometa tijekom vikenda

Autor/ica
Objavljeno: 23 srpnja, 2021
policija kontrola brzine

Tijekom predstojećeg vikenda policijski službenici će na području Splitsko-dalmatinske županije provoditi nadzor i kontrolu prometa na cestama u cilju povećanja razine sigurnosti u prometu.

Grubo kršenje propisa o ograničenju brzine kretanja uz alkohol, nekorištenje sigurnosnih elemenata kao što je pojas na svim sjedalima i zaštitna kaciga na motociklima uz pojavu distrakcija u cestovnom prometu (odvlačenje pažnje od prometne situacije, npr. korištenje mobitela vozača ili pješaka) za posljedicu imaju najteža stradavanja u cestovnom prometu.

‘Sve sudionike u prometu dodatno pozivamo na oprez i poštivanje prometnih propisa, kako svojim neodgovornim ponašanjem ne bi doveli u opasnost vlastiti, ali i život ostalih sudionika u prometu. Posebno apeliramo na sve vozače da svojim ponašanjem dodatno ne ugrožavaju najrizičnije skupine u cestovnom prometu – vozače mopeda i motocikla, pješake i vozače bicikla. Prilikom sudjelovanja u prometu pazite na sebe i druge’, poručuju iz PU splitsko-dalmatinske.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh