Poraz Junaka na otvaranju drugog dijela prvenstva

Autor/ica
Objavljeno: 12 veljače, 2021
Junak

Foto: Petar Malbaša

Junak nije uspio doći do pozitivnog rezultata protiv Dubrave koja je iskoristila dominaciju u prvom dijelu i s dva gola trasirala put prema pobjedi. Junak je bio bolji u nastavku, ali nedovoljno za barem bod…

Dubrava Tim kabel – Junak 3:1 (2:0)

Zagreb – Igralište Kustošija
Sudac: Marin Rožman (Rijeka)
Strijelci: 1:0 Srbljinović (24.), 2:0 Kauzlarić (30.), 3:0 Alghoul (84.), 3:1 Bašić-Šiško (88.)

Dubrava Tim kabel: Mustapić, Cerovec, Kauzlarić (od 70. Jurić), Mudražija (od 92. Domgjonaj), Fruk, Boršić, Srbljinović (od 87. Ivanović), Fintić (od 70. Alghoul), Šugić, Ljubanović, Korca (od 46. Džaferović).

Junak: Runje, Vuković, Bašić-Šiško, Barać, Mihovilović, Seo (od 46. Maganić), Manenica, Bilić (od 79. Vuleta), Jandrek (od 46. Vardić), Botica (od 72. Fuštin), Mastelić (od 92. Vučković).

Vrlo brzo nakon početka Dubrava se u potpunosti nametnula te u nekoliko navrata opasno prijetila, pogotovo iz gužvi unutar šesnaesterca. Imao je Junak tu i dosta sreće, lopte su završavale pored gola, baš kao i ona upućena iz slobodnog udarca s 18 metara u 16. minuti.

U 23. minuti ponovno je opasno živjela obrana Junaka, Runje je sada obranio, a posljedica svega bio je korner. Baš nakon ubačaja iz kuta lopta se našla u nogama Srbljinovića koji s desetak metara pogađa u lijevi kut Runjinog gola za 1:0.

Šest minuta poslije obrana Junaka ponovno je izigrana, tražili su Sinjani zaleđe, ali sudac nije prekidao igru pa se Kauzlarić našao sam ispred Runje i lakoćom ga matirao za veliku prednost Dubrave od 2:0.

Tek nakon drugog gola Junak je počeo ozbiljnije napadati, imao je nekoliko izleta pred gol zagrebačke momčadi, a najozbiljnije je priprijetio u 26. minuti nakon ubačaja iz kuta. Botica je pucao glavom, međutim, vratar domaćih je izašao kao pobjednik, dok je pokušaj Mihovilovića zapeo u bloku.

Dubrava je u 39. minuti mogla definitivno riješiti pitanje pobjednika, Fintić je dobio povratnu loptu kao na pladnju od Kauzlarića, ali je previše oklijevao i s penala pucao za malo preko gola.

Trener Balajić je na poluvremenu u svlačionici ostavio Jandreka i Seoa, a u igru uveo Maganića i Vardića. Od prve minute nastavka sinjska je momčad nametnula igru i tempo, a blizu gola Sinjani su bili u 53. minuti nakon pokušaja Maganića i Botice.

Unatoč terenskoj inicijativi teško su Junakovci dolazili do izrađenih situacija za šut, a konačno rješenje ovog susreta viđeno je u 84. minuti. Domaćin je izveo korner, a najspretniji se pokazao Alghoul koji glavom zabija za 3:0.

Počasni pogodak Junak je zabio u 88. minuti. Akciju je započeo Maganić na desnoj strani odakle je ubacio na lijevu za Fuština koji kratko dodaje za Vuletu, a ovaj u idealnu poziciju izbacuje Bašić-Šišku koji pogađa iz blizine za konačnih 3:1.

U sljedećem kolu Junak je domaćin Orijentu.

Tablica:

Tabl
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh