miro bulj
hdz banner
sdp

Posljednja sjednica Gradskog vijeća u ovom sazivu bez gradonačelnice

Autor/ica
Objavljeno: 6 travnja, 2021
sjednica gv sinj

Foto: Petar Malbaša

Danas je održana 38., ujedno i posljednja sjednica sinjskog Gradskog vijeća u ovom sazivu.

Sjednici je nazočilo 12 gradskih vijećnika. Odsutni su bili svi vijećnici NL dr. Jadrijevića – Stipica Jadrijević, Dujo Maleš, Ante Gulić i Filip Klarić Kukuz, nezavisni vijećnici Ivana Šabić i Zvonko Maras te HDZ-ovi Siniša Poljak, Marko Križanac i Zoran Milan. 

Zanimljivo je da na sjednicu nije došla gradonačelnica Kristina Križanac, kao ni pročelnice Jelena Kekez Poljak i Jasna Mijić Trogrlić.

sjednica gv sinj

Unatoč činjenici da im nije imao tko odgovarati na vijećnička pitanja, vijećnici Stipe Perić (HDZ), Nikola Vučković (SDP), Žarko Delić (nezavisni) i Miro Bulj postavili su vijećnička pitanja.

Planirani Dnevni red od 5 točaka proširen je za još 4 točke. Tako su vijećnici jednoglasno usvojili prijedloge Statuta Grada Sinja i Odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika Gradskog vijeća Grada Sinja, kojima su se Statut i Poslovnik uskladili s novim Zakonom o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi.

Jednoglasno su prihvaćeni i prijedlozi Zaključka o prihvaćanju procjene ugroženosti od požara i tehnoloških eksplozija za Grad Sinj, koji je obrazložio zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Sinj Stipe Ančić, te Zaključka o prihvaćanju Plana zaštite od požara za Grad Sinj.

Vijećnici su, također jednoglasno, prihvatili i prijedloge Zaključka o poništavanju Javnog poziva za isticanje kandidature za izbor članova Savjeta mladih i njihove zamjenike te Odluke o odobravanju postavljanja portretnog spomenika prof. Ante Župića, akademskog kipara, u sklopu obilježavanja 50 godina Matice hrvatske i Hrvatskog proljeća.

sjednica gv sin
Print Friendly, PDF & Email

Na vrh