miro bulj
sdp

Postavljene oznake za Obalu Marka Veselice i Park Vladimira Veselice

Autor/ica
Objavljeno: 23 veljače, 2021
marko veselica

Grad Zagreb postavio je službene oznake obale Marka Veselice i parka Vladimira Veselice. Na ovaj način Zagrepčani su odali priznanje ovim Sinjanima, političkim velikanima.

Podsjećamo, inicijativu za imenovanjem pokrenuo je Klub Sinjana Zagreb, a konačnu odluku donijela Gradska skupština Grada Zagreba. Tako će park koji je smješten s južne strane Ulice Divka Budaka, na istočnom dijelu zagrebačkog naselja Peščenica nositi ime Vladimira Veselice, a šetnica na nasipu kod Save koja se proteže do Jadranskog mosta do ulice Gredice nosit će ime Obala Marka Veselice.

‘Dragi članovi i prijatelji, postavljanjem službenih oznaka obale Marka Veselice i parka Vladimira Veselice, radosni i puna srca zahvaljujemo svima koji su svojim željom i doprinosom omogućili da naša inicijativa za imenovanje trga/ulice imenom velikana hrvatske političke misli i djela dr.sc. Marka Veselice i dr.sc. Vladimira Veselice bude realizirana. Hvala svim članovima skupštine Grada Zagreba na jednoglasno usvojenom prijedlogu i gradonačelniku Milanu Bandiću na potpori i razumijevanju’ poručili su iz Kluba Sinjana Zagreb.

vlado veselica
Print Friendly, PDF & Email

Na vrh