ALKARIC

Predsjednik Milanović potvrdio dolazak na 306. Alku

Autor/ica
Objavljeno: 11 lipnja, 2021
vad predsjednik

Kao što smo već izvijestili, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović posjetio je danas Sinj, gdje se susreo s gradonačelnikom Miro Buljem, a potom sudjelovao na simpoziju ‘Tripalovi dani u Sinju 2021.’. Dolazak u Sinj bio je prilika da se predsjednik Milanović sastane i s vodstvom Viteškog alkarskog društva.

Uz predsjednika Milanovića i predsjednika VAD-a Stipu Jukića, sastanku su nazočili potpredsjednik VAD-a Dinko Bošnjak, tajnik Ivan Nasić, vojvoda Boško Ramljak, alajčauš Ivica Filipović Grčić, arambaša Ivo Vukasović Parin, domaćin VAD-a Jerko Ivandić, gradonačelnik Sinja Miro Bulj i drugi.

Kako nam je kazao VAD-a Stipe Jukić, na sastanku se razgovaralo o programima Viteškog alkarskog društva i radu Alkarskih dvora.

‘Kada smo gradili Alkarske dvore bilo je i onih koji su govorili što mi to hoćemo, što izvolijevamo. No sada kada imamo izgrađene dvore, kada imamo Muzej Sinjske alke koji je nominiran za europski muzej godine, Galeriju Sikiricu i niz drugih kulturnih sadržaja u našim dvorima koje služe za kulturne manifestacije, onda vidimo da su dvori u službi naroda Sinja i Cetinske krajine’, rekao je Jukić.

Bila je ovo prigoda da predsjednika Zorana Milanovića pozovu na ovogodišnju 306. Sinjsku alku.

‘Naravno da ću biti pokrovitelj i da ću doći na Alku. Nadam se da će gledalište biti puno’, kazao je Milanović.

vad predsjednik
Print Friendly, PDF & Email

Na vrh