ZAUVIJEK OKRUNJENA
HEP x Hrvatska RGB
sponzor alke semafor

Predstavljen zbornik izabranih radova i projekt Poticanja novinarske izvrsnosti, među nagrađenima Ivana Vrančić

Autor/ica
Objavljeno: 16 lipnja, 2021
zbornik

Zbornik izabranih radova nastalih u sklopu projekta Poticanje novinarske izvrsnosti u 2020. predstavljen je u zagrebačkom hotelu Sheraton.

Projekt je pokrenut na temelju bespovratnih sredstava u visini od oko milijun kuna koje je Ministarstvo kulture i medija proslijedilo Agenciji za elektroničke medije u okviru raspodjele prihoda od igara na sreću.

Zbornik su predstavili članica Vijeća za elektroničke medije i voditeljica projekta Anita Malenica, izv. prof. dr. sc. Enes Kulenović s Fakulteta političkih znanosti, doc. dr. sc. Jelena Jurišić s Fakulteta hrvatskih studija te doc. dr. sc. Anto Mikić s Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Kroz program je vodila Romana Eibl, autorica najbolje ocjenjenog novinarskog rada u 2020. u sklopu ovog projekta.

zbornik

Na javni poziv koji je objavilo Vijeće za elektroničke medije u 2020. bilo je prijavljeno ukupno 184 novinarskih projekata od strane 138 novinara/novinarki. Povjerenstvo za ocjenjivanje predložilo je Vijeću za elektroničke medije 86 najbolje ocijenjenih projekata, a u konačnici su ostvarena 82 novinarska projekta s ukupno 619 objavljenih članaka, budući da je četvero novinara odustalo.

Među 86 odabranih našao se i projekt Sinj – povijesno važan, ali komunalno nevažan u autorstvu naše novinarke Ivane Vrančić. U Zborniku se može pročitati jedan od pet članaka spomenutog projekta, s naslovom Gubi li Sinj svoj urbani identitet.

Projekt Poticanja novinarske izvrsnosti nastavljen je i u 2021. te su predviđena sredstva za nastavak projekta u 2022.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh