ALKARIC

Predstavljena monografija Mandolinski sastav Osinium – 20 godina djelovanja

Autor/ica
Objavljeno: 10 lipnja, 2021
IMG

Izvor: Mandolinski sastav Osinium

Sinoć je u klaustru Franjevačkog samostana u Sinju održano predstavljanje male monografije Mandolinski sastav Osinium – 20 godina djelovanja.

Nakon himne Republike Hrvatske uslijedili su pozdravni govori gvardijana fra Ante Čova, gosp. Damira Čarića, koji je govorio kao predstavnik Splitsko-dalmatinske županije i dogradonačelnika Denisa Bobete. Svi oni istaknuli su važnost kulture za čovjeka i vrijednost ovakvog sastava za naš kraj. Obećali su pomoći radu društva koliko god budu mogli.

Uslijedili su govori članova Mandolinskog sastava Osinium. Najprije je svima dobrodošlicu uputio predsjednik gosp. Miro Čarić, a nakon njega kratki govor pun emocija izrekao je najdugovječniji član društva gosp. Jozo Mastelić-Ivić. O glazbenom dijelu društva i važnosti glazbe govorio je profesor i voditelj Stjepan Ćatipović.

Monografiju je kratko prestavio gosp. Ante Čarić koji je istaknuo kako je monografija napisana u obliku ‘memoria’ s mnoštvom fotografija.

ms osinium

Kratak prikaz dvadesetogodišnjeg djelovanja napisao je Čarić, a gosp. Zvonimir Malbaša napisao je tekst o koncertu Osiniuma u Litrinom oboru.

Gđa. Duška Milošević u tekstu ‘Veseli autobus’ napisala je sjećanje na prvi nastup u Baškoj Vodi, a gosp. Jozo Mastelić-Ivić svoj osvrt na sastav. Fotografije, kojih ima oko šezdesetak, osmišljene su na način da se najprije donose one s raznih nastupa, zatim s koncerta u Litrinom oboru i na kraju fotografije s fešta, prova, druženja itd. Na kraju monografije donesen je popis svih bivših i sadašnjih članova društva. Na kraju izlaganja Čarić je zahvalio svima koji su sudjelovali u nastanku ove monografije.

oditelj programa bio je uvijek raspoloženi prof. Marko Duvnjak, a Osinium je ‘govorancije ispresjecao’ izvedbama poznatih klasičnih skladbi. Na kraju su svi prisutni dobili monografiju na dar i uslijedilo je zajedničko druženje. Uistinu, jedna lijepa večer za pamćenje.

bivsi i sadasnji clanovi
Print Friendly, PDF & Email

Na vrh