semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Predstavnici LAG-a Cetinska krajina na sastanku s ministrima Horvatom i Medvedom

Autor/ica
Objavljeno: 17 kolovoza, 2016
Međures. RG - Zagreb, 17.08.2016.

Voditelj LAG-a Cetinska krajina Tomislav Klarić-Kukuz i dopredsjednik LAG-a Stipe Efendić sudjelovali su na jučerašnjem sastanku užeg tima međuresorne radne skupine za pripremu skorih natječaja u okviru Ministarstva poduzetništva i obrta i Ministarstva branitelja.

Sastanku su predsjedali ministar Darko Horvat i ministar Tomo Medved. Uz ministre sastanku su prisustvovali članovi užeg tima ovih dvaju ministarstava, a koji bi trebali zajedno s ostalim sudionicima raditi na natječajnim uvjetima koje će ova dva ministarstva objaviti, prvenstveno u sferi poduzetništva i zadrugarstva.

Voditelj LAG-a Cetinska krajina Tomislav Klarić-Kukuz je kazao:

‘Ovaj sastanak je plod dugogodišnjih napora u radu s raznim poslovnim subjektima prvenstveno zadrugama. Ovaj sastanak ima za mene i jednu jaku osobnu dimenziju jer sam zajedno s g. Stipom Efendićem kao voditeljem Centra za ruralni razvoj u Sinju od 2008. g. uključen u intenzivan rad i pomoć zadrugarima, braniteljima i svima onima koji su imali obećavajuće poslovne ideje. U to vrijeme smo zajedno krenuli i u jačanje zadružnog sustava koji je maćehinskim odnosom državnih vlasti u zadnjih 5 godina poprilično narušen. Ipak, naši napori i upornost doveli su do toga da je napokon prepoznata važnost zadrugarstva, a mi smo pozvani da budemo jedni od glavnih sastavnica u kreiranju natječaja za zadruge koje su ponovno stavljene u pravi kontekst. S obzirom da je veliki broj zadruga s kojima dugi niz godina radimo braniteljskog predznaka, u suradnji s Ministarstvima Branitelja i Poduzetništva i uz osoban angažman obaju ministara uspostavili smo partnerski odnos koji bi trebao rezultirati formiranjem radne grupe koja će definirati detalje budućih natječaja i poslužiti ministarstvima da dobiju realnu sliku problema s terena te eliminiraju nepotrebne birokratske prepreke i učine natječaje što dostupnijima svima koji imaju kvalitetne projekte.

U našem radu i dugogodišnjoj suradnji uspostavili smo sustavnu platformu u koju je već dugi niz godina uključena i obrazovna grupa Zrinski te Zajednica braniteljskih zadruga čime smo stvorili sve pretpostavke da djelujemo kao ravnopravni partneri ministarstvima kojima prvenstveno nedostaje doticaja s praksom i terenom. Radosti me da su naši ministri preokrenuli trendove u ministarstvima i okrenuli se ljudima s terena. Vjerujem kako ćemo vrlo brzo biti u prilici prezentirati otvorene natječaje i pozvati sve ljude Cetinskog kraja da se aktiviraju i da razmišljaju na projektni i poduzetnički način jer je poduzetništvo jedini izlaz iz trenutne nesnošljive gospodarske situacije.’

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh