trilj
vrlika
baner donlic

Predstavnici VAD-a u službenom posjetu HNK Hajduk

Autor/ica
Objavljeno: 21 lipnja, 2022
alka hajduk

Predsjednik Viteškog alkarskog društva Sinj Stipe Jukić i alkarski vojvoda Mario Šušnjara, danas su bili u službenom posjetu HNK Hajduk i predsjedniku Uprave Lukši Jakobušiću.

Suradnja Hajduka i Alke proteže se kroz čitavu povijest, a svečana povelja o međusobnoj suradnji potpisana je 2015. godine u Trofejnom salonu Bijelih. Alka je jedan od sponzora i partnera HNK Hajduk, dok je klub pokrovitelj jednog od alkara na tradicionalnom viteškom natjecanju, upisanom na UNESCO-vom popisu nematerijalne svjetske baštine u Europi. Upravo su predsjednik Jakobušić i predstavnici alkarskog društva bili među 150 uzvanika koji su nazočili svečanom ručku s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom prilikom službenog posjeta Republici Hrvatskoj.

alka hajduk

Predstavnici alkarskog društva čestitali su Klubu i predsjedniku na ovogodišnjim rezultatima, pogotovo na osvajanju Kupa te zaželili sreću i uspjeh u idućoj sezoni, a i upoznali su ga s tijekom priprema za ovogodišnju Alku. Razgovaralo se i o proširenju suradnje, a čelni čovjek Bijelih dao je podršku još snažnijoj promociji te najavio dolazak i na 307. Alku koja se održava 7. kolovoza ove godine. Predsjednik Jakobušić je na kraju posjeta g. Jukiću i g. Šušnjari uručio nove bijele dresove te zaželio puno sreće i uspjeha u ovogodišnjoj organizaciji ove jedinstvene kulturno-povijesne znamenitosti.

alka hajduk

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh