semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Prezentacija ‘Inicijativa za održivi rast’

Autor/ica
Objavljeno: 7 studenoga, 2014
zadrugarstvo_zene2

Poduzetnički centar Sinj i Grad Sinj organizatori su prezentacije pod nazivom ‘Inicijativa za održivi rast’, koja će se održati sutra, 8. studenoga u Galeriji Sikirica, u Alkarskim dvorima, s početkom u 11,30 sati.

Teme prezentacije su:
– Prezentacija uspostave, mogućnosti i djelovanja 1. Klastera žena poduzetnica koji bi trebao pokrivati područje Republike Hrvatske s tendencijom širenja prema EU, jugoistočnoj Europi i Mediteranu;
– Uloga i značaj žena u djelovanju kroz Klaster,
– Uloga institucija / Prezentacija projekta ‘Poduzetništvo Klastera’ od strane Ministarstva poduzetništva i obrta.

‘Suočeni s dugogodišnjom problematikom dugotrajno nezaposlenih žena na ruralnom području do sada smo pokrenuli mnoge inicijative u smislu osnaživanja i poticanja poduzetništva žena. Jedna od takvih je i 1. Klaster žena poduzetnica Republike Hrvatske s tendencijom širenja na EU područje, područje Jugoistočne Europe i Mediterana’, kazala je direktorica Poduzetničkog centra Sinj Ana Barać, koja je na Prezentaciju pozvala sve zainteresirane žene.

Prezentacija 1. Klastera žena poduzetnica Republike Hrvatske provodi se u okviru projekta za Žensko Poduzetništvo – Motor za stvaranje radnih mjesta u jugoistočnoj Europi.

‘Smatramo da bi ovaj model udruživanja na razini RH i postupno šire na području jugoistočne Europe i Mediterana u ovoj branši različitih djelatnosti-žena poduzetnica donio koristi za sve dionike, odnosno članove koji bi sutra trebali izići na europsko i svjetsko tržište, te uvelike pomogao razvoju ruralnog prostora na kojemu žive i rade žene uključene u Klaster’, mistaknula je Barać.

Specifičnost ovog Klastera je to što okuplja žene koje proizvode prepoznatljive autohtone proizvode, čuvaju baštinu i žele funkcionirati kroz održivi razvoj na načelima društveno odgovornog poslovanja.

‘Ovakav model povezivanja u Klastere jamče malim gospodarskim subjektima, sigurnost i ravnopravnu konkurentnost s velikima što je jedan od ciljeva prijedloga osnivanja ovog Klastera. Uz navedene prednosti, zadaće i ciljeve interes je da ovaj Klaster pokrije područje RH od Vukovara do Dubrovnika, da se udruže žene koje imaju viziju, poduzetnički duh, žene koje su spremne na zajednički rad, odricanje i suradnju’, naglasila je Barać.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh