Advent Sinj
ogrijevno bukovo drvo X

‘Priorica’ i ‘Tango’ usporili izdavanje PPU grada Sinja

Autor/ica
Objavljeno: 5 listopada, 2022
vijece sinj

Na sinoć održanoj 14. sjednici Gradskog vijeća Grada Sinja u okviru aktualnog sata postavljeno je 6 vijećničkih pitanja, koja su se odnosila uglavnom na komunalnu problematiku. Među njima je i pitanje vijećnika Mosta Tonija Jurića Šolte, koji je pitao gradonačelnika Mira Bulja što je s Prostornim planom uređenja grada Sinja, u kojoj je fazi te kada bi on mogao stupiti na snagu.

Gradonačelnik Bulj za odgovor je zamolio v.d. pročelnicu Upravnog odjela za imovinu i prostorno uređenje Sanju Bešlić.

Pročelnica Bešlić je podsjetila da je, odgovarajući na isto pitanje, na posljednjoj sjednici Gradskoga vijeća izvijestila da je postupak izrade prostorno planske dokumentacije u završnoj fazi. Kazala je da je izrađen konačni prijedlog dokumentacije koji je upućen Javnoj ustanovi Zavodu za prostorno uređenje Splitsko-dalmatinske županije na izdavanje mišljenja o usklađenosti prostorno planske dokumentacije s Prostornim planom uređenja Splitsko-dalmatinske županije, kao plana višeg reda.

‘Oni su nam dostavili mišljenje s primjedbama po kojima treba izrađivač postupiti. Veći dio primjedbi je usuglašen na održanim sastancima u Zavodu za prostorno uređenje Splitsko-dalmatinske županije i razgovorima s Upravnim odborom nadležnim za zaštitu okoliša u SDŽ. Problem je nastao oko kontradiktornog zahtjeva oko eksploatacijskih polja naziva Priorica i Tango, za koja Zavod za prostorno uređenje nalaže da se prikažu u grafičkom dijelu plana, jer imaju koncesiju za eksploataciju, odnosno Rješenje o utvrđivanju eksploatacijskog polja. Zavod za zaštitu okoliša i prirode pri Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja i UO za zaštitu okoliša SDŽ su izdali obvezujuće mišljenje u kojem navode kao mjeru ublažavanja propisanu Strateškom procjenom utjecaja na okoliš isključivanje iz plana eksploatacijskih polja Priorice i Tango, jer se nalaze unutar obuhvata Parka prirode Dinara. Stručni izrađivač će zajedno s Gradom pripremiti novi, ispravljeni konačni prijedlog prostorno planske dokumentacije kojim ćemo nastojati zadovoljiti sve zahtjeve i uputiti ga ponovno Zavodu’, odgovorila je pročelnica, dodajući kako očekuje da će županijski Zavod za prostorno uređenje ovoga puta izdati pozitivno mišljenje.’

ferata@ferata.hr
0997370409