DANI_ALKE mel PM SOLAR

Program proslave Dana Grada Vrlike i blagdana Gospe od Ružarja

Autor/ica
Objavljeno: 27 rujna, 2023
VRLIKA

Izvor: TZ grada Vrlike

Vrlika se priprema za nezaboravan vikend pun uzbuđenja, tradicije i zabave jer stiže proslava Dana Grada Vrlike i blagdana Gospe od Ružarja! Očekuje nas niz događanja koja će nas okupiti, zabaviti i zajedno slaviti našu prekrasnu zajednicu.

Već je započeo uzbudljivi Memorijalni turnir u balotama ‘Ive Lelas’ sa 6 muških i 6 ženskih ekipa. Balote su odlična antistres terapija i obećavaju dobru zabavu.

U petak nas očekuje službeni gradski protokol koji će nas uvesti u vikend pun aktivnosti:

Subota

  • Početak dana rezerviran je za najmlađe sugrađane s dječjom utrkom u centru grada. Utrku će trčati vrtićka djeca pa sve do osmog razreda. Za odrasle će biti pučke igre uključujući potezanje konopa i igru bacanja medicinke lopte s ramena.
  • Memorijalni turnir Špiro Bajin u Japaneži – Ovo je prilika da se prisjetimo starih vrličkih igara. Bacanje novčića vraća se na scenu i donosi dozu nostalgije i zabave.
  • Besplatna zabava za djecu – Tijekom dana, naši najmlađi sugrađani mogu uživati u napuhancima i veselju na igralištu kod ambulante i u nedjelju isto.
  • Malonogometni turnir vrličkih sela i finale teniske lige – Ekipni duh i sportski izazovi nastavljaju se s malonogometnim turnirom vrličkih sela. Također, finale teniske lige donosi uzbuđenje nakon cijelog ljeta natjecanja.
  • Večer uz klapu Munitu i vatromet – Uživat ćemo u prekrasnim tonovima klape Munita u našoj crkvi Gospe od Ružarja, koja je savršeno akustična za ovakve posebne trenutke. Nakon toga, pripremite se za spektakularan vatromet koji će obasjati naše nebo.

Nedjelja

  • Svečana Misa i Sajam rukotvorina i poljoprivrednih proizvoda – Nedjelja donosi svečanu Misu, praćenu procesijom kroz grad, i Sajam rukotvorina i poljoprivrednih proizvoda. Očekujemo veliki broj posjetitelja koji će se pridružiti tradicionalnom blagdanu Gospe od Ružarja.

Svi smo pozvani da se pridružimo ovom posebnom vikendu u Vrlici i zajedno slavimo naš grad, tradiciju i zajedništvo. Vidimo se tijekom proslave Dana Grada Vrlike i blagdana Gospe od Ružarja!

PLAKAT RUZARICA

ferata@ferata.hr
0997370409