semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Projekt ’72 sata bez kompromisa’ – pripreme za akcije već u tijeku

Autor/ica
Objavljeno: 10 listopada, 2016
72_sata02

Pripreme za projekt ’72 sata bez kompromisa’, koji će se održavati od 13. do 16. listopada na području Sinja već su uvelike počele. Jedna od akcija u sklopu priprema projekta za provedbu u Sinju bila je i početno bojanje zida područne škole Ivana Lovrića u Radošiću.

Volonteri su subotnje jutro proveli u pripremama, kako bi zid škole bio spreman za oslikavanje koje će uljepšati školski ambijent.

Kao što smo već pisali, međunarodni volonterski projekt za mlade ’72 sata bez kompromisa’ ove godine provodit će se i u Sinju. Cilj projekta je poticanje volontiranja, promicanje solidarnosti, zajedništva i kreativnosti među srednjoškolcima, studentima i mladim radnicima, kako bi se pokalo da se zajedničkim radom može pomoći ljudima i preobraziti okruženje u kojem živimo.

Projekt se u Hrvatskoj provodi već treći put, a ove godine, osim Zagreba, Splita i Dubrovnika, po prvi put su se uključili Sinj i Zadar.

Projekt je u Sinj došao kao želja da se mladima pruži nešto novo, nešto što će ih obogatiti u svakodnevnom životu, potaknuti ih da izađu iz svoje sigurne zone te se hrabro suoče sa dodijeljenim zadacima, otkriju neotkrivene talente te daruju one koje već posjeduju. Provedbu projekta u Sinju pomaže zajednica mladih Čudotvorne Gospe Sinjske i Frama Sinj, uz podršku župnika svetišta fra Perice Maslaća i župnog vikara fra Antonija Mravka. Projekt je podržala i gradonačelnica Sinja Kristina Križanac, koja je na raspolaganje stavila svoje vrijeme i znanje, kao i materijalnu pomoć kojom će Grad Sinj olakšati provedbu raznih akcija.

Mladi će snage ujediniti tijekom tri dana, od 13. do 16. listopada 2016. godine. Svoje vrijeme i sposobnosti stavit će u službu siromaših, potrebitih i onih koji su isključeni iz društva kroz različite akcije: ekološke akcije, akcije sa socijalno osjetljivim skupinama, kreativne akcije, akcije fizičkog rada i akcije prikupljanja sredstava.

Projekt će biti otvoren u četvrtak, 13. listopada misnim slavljem u 18 sati u Crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske, nakon čega će biti raspodjela volontera po raznim akcijama.

Volontiranjem u petak i subotu, 14. i 15. listopada, volonteri će pokušati prljavo očistiti, pokidano popraviti, tužne razveseliti, bolesne ohrabriti…

U akciju se mogu uključiti svi zainteresirani.

72_sata
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh