Advent Sinj
ogrijevno bukovo drvo X

Ragbi klasik: Nada dočekuje Sinj

Autor/ica
Objavljeno: 29 rujna, 2023
Sinj Nada

Izvor: RK Sinj

Nakon sjajne predstave mladića trenera Lerotića na otvaranju prvenstva, ove subote, 30.09.2023. s početkom u 13:00 h na Starom placu, očekuje nas dalmatinski derbi, Nada-Sinj.

Trener Lerotić sjajno je posložio redove Sinja u novoj prvenstvenoj sezoni, te se nedostatak vještog Prološčića, iskusnog Mastelića i Jukića i nije toliko osjetio na terenu koliko se možda očekivalo. Iako je Sinj uvjerljivo svladao Mladost, sama pobjeda nije pravi pokazatelj odnosa snaga na terenu pa će ovaj susret možda dati pravi odgovor na pitanje, hoće li Sinj dominantno i suvereno vladati svim terenima i ove sezone ili je pak Nada spremna vratiti naslov u vitrine podno Marjana.

Sinj će za ovaj susret morati zbiti svoje redove i pokazati puno veću razinu u otvorenoj igri, kao i manje tehničkih grešaka, a mladići koji su zadnjih par godina srasli sa šampionskom generacijom će morati dati dodatni naboj. Sinj će svoje prilike tražiti preko sigurnog skupa i kirurški precizne obrane, koji bi trebali biti ključ razbijanja igre Nade, što će otvoriti prostor za brzi prijenos lopte i prodor po liniji. U najavi ovoga susreta, trener Lerotić nam je kazao:

“Gostovanje u Splitu će biti pravi pokazatelj odnosa snaga na početku sezone. Kostur naše ekipe je ostao na okupu i dobro smo trenirali. Svjesni svih opasnosti i kvaliteta koje Nada posjeduje u Split putujemo po pobjedu i nastavak niza.”

Momčad Nade je ove godine ušla u prvenstvo pod vodstvom trenera-igrača Kreše Čorića, koji je u prvom okršaju na domaćem terenu izvukao skalp Zagreba i najavio pohod na titulu. Momci podno Marjana, uvijek su neugodan protivnik i s razlogom perjanica hrvatskog ragbija, ali s obzirom na to da je dvostruka kruna zasluženo ostala pod Kamičkom, očekuje nas jedna posve nova i atipična Nada. Prošloga tjedna u srazu sa Zagrebom moglo se primijetiti kako Nada sada njeguje beskompromisnu i sirovu igru, koja ne ostavlja protivniku prostora za puno kalkulacija. Nada će za ovaj susret imati dodatan motiv, prvenstveno zbog gorkog okusa poraza u finalu Kupa, gdje je Sinj nadigrao protivnika u svakom segmentu igre s igračem manje, ali to će biti sudar i dvije filozofije ragbija bivših suigrača koji su potekli iz iste škole ragbija.

Dakle, svi pravi ljubitelji ragbija će imati priliku uživati u jednoj beskompromisnoj i bjesomučnoj bitci u kojoj će sitnice odlučivati pobjednika. Slijedom navedenog, pozivamo sve naše simpatizere, navijače i ljubitelje ragbija da dođu u što većem broju podržati naše momke u Splitu.

ferata@ferata.hr
0997370409