TOMMY mel

Ragbi klub Sinj ugostio veterane iz Old Cranleighan Rugby Cluba iz Surreyja u Engleskoj

Autor/ica
Objavljeno: 14 svibnja, 2024
ragbi

Sportski centar ‘Ivan Poljak Sokol i Andrija Alčić’ u Sinju bio je poprište uzbudljive ragbi utakmice između domaćeg Ragbi kluba Sinj i gostujućih veterana iz Old Cranleighan Rugby Cluba iz Surreyja, Engleska. U ovom prijateljskom meču, koji je odigran u subotu, 11. svibnja, domaći tim je slavio pobjedu rezultatom 50-29.

Sinjani su nastupili sa sastavom koji je uključivao 11 veterana, 10 seniora i 4 juniora, dok su gosti iz Londona igrali sa 10 seniora i 9 veterana. Utakmica je odigrana po seniorskim pravilima u tri dionice po 20 minuta, a živahna atmosfera pratila je igru od početka do kraja.

Posebno emotivan trenutak bio je nastup gospodina Jakova Dukića, osnivača i prvog kapetana Ragbi kluba Sinj, koji je u dobi od 75 godina pokazao zavidnu formu i duh. Također, značajan je bio i debi Vukušića, mladog igrača koji je svoju prvu službenu utakmicu odigrao nakon samo tri mjeseca treninga, slijedeći stope svog djeda Mate Vukušića.

Utakmica je prošla u fer i korektnom duhu, a gosti iz Engleske oduševili su ne samo igrom, već i poklonima i ponašanjem koje odlikuje prave ragbijaše. Poseban naglasak bio je na ‘trećem poluvremenu’, tradicionalnom druženju koje je omogućilo igračima da razmjene iskustva i prodube prijateljstva.

Ragbi klub Sinj i njegovi gosti iz Old Cranleighan demonstrirali su pravi sportski duh i ljubav prema ragbiju, čime su dodatno učvrstili veze između dva kluba. Ova utakmica, osim što je bila prilika za nadmetanje, bila je i prilika za proslavu zajedničke strasti prema ragbiju koja prelazi sve granice.

ferata@ferata.hr
0997370409