dani sv mihovila
Magazin Dugopolje

Ragbijaši Sinja suvereno do pobjede na otvaranju prvenstva

Autor/ica
Objavljeno: 16 rujna, 2023
Ragbi Sinj Mladost

Sinj je na otvaranju prvenstva bio izuzetno nadmoćan protiv Mladosti i relativno lako je stigao do prvih bodova…

Sinj – Mladost 63:17 (22:5)

Sinj – SC Ivica Poljak Sokol i Andrija Alčić
Gledatelja: 200
Sudac: Trbić

Sinj: Žigo, Brčić 5, Efendić, M. Miloš, Tomić, T. Miloš, Majić 5, Brčić-Šušak, Kovačić 5, Lerotić 5, Šušnjara, Grčić 5, L. Prološčić 5, Filipović 5, Pavlović 14, Vučemilo, Brčić, Jukić, Reincke, Tomašević, Gašpar, Domazet 14, Silić.

Mladost: Begić, T. Fišić 5, Biškić, Oxenham, Grman, Žunić, Jukić, Buljac, D. Fišić 10, Jurišić, Vlašić, Ivanković, Buljanović 2, Radman, Ciboci.

Repriza prošlosezonskog finala od samog je starta bila jednosmjerna ulica u kojoj je Sinj bio dominantan, ali ne i bez grešaka, no to nije ništa neobično kada se igra prva utakmica u sezoni. Treba spomenuti kako su Zagrepčani u Sinj došli sa svega 15 igrača, dakle, bez zamjena i to je također jedan od razloga njihove počinjenosti u ovom dvoboju.

Sinj je prvu priliku na startu iskoristio za poene iz kazne, Pavlović je to uspješno realizirao, nakon čega su do skora ubrzo stigli Lerotić, Kovačić i Majić uz uspješna pretvaranja Pavlovića. Sinjsko vodstvo od 22:0 u završnoj minuti prvog dijela umanjio je T. Fišić (22:5).

U nastavku susreta stvari su se dodatno pogoršale po goste. Crveni karton zaradio je Jurišić, a žute kartone su još dobili Biškić i Buljac pa je Mladost imala tri igrača manje.

Sinj je to iskoristio za nove napade i nove poene, pri čemu se istaknuo Domazet koji je pogodio dva skora i uz to preuzeo pucačku “palicu” od Pavlovića, što je također uspješno odrađivao i na kraju ostvario čak 14 poena.

Imali su i gosti, iako deficitarni, svojih svijetlih momenata. Nekoliko puta su dobro kombinirali i preko desne strane dolazili do skoreva, ali na kraju nisu došli i do četvrtog koji bi im donio bonus bod.

Na kraju i više nego uvjerljivih 63:17 za Sinj.

ferata@ferata.hr
0997370409