miro bulj
hdz

RERA SD: Održana radionica za male i srednje poduzetnike

Autor/ica
Objavljeno: 21 listopada, 2014
monika_begovic_projekt_menadzer

Izvor: RERA SD

U Javnoj ustanovi RERA SD održana je otvorena radionica za male i srednje poduzetnike na kojoj su poduzetnici imali priliku upoznati se s inovativnim digitalnim alatom Investors in People Interactive za unaprjeđenje poslovanja.

Riječ je o dijagnostičkom e-alatu koji pomoću unesenih podataka analizira ključne segmente poslovanja i nudi rješenja za detektirane probleme, a zahvaljujući inicijativi Ministarstva poduzetništva i obrta Republike Hrvatske i potpori Europske unije alat je besplatan i na raspolaganju svim hrvatskom poduzetnicima.

S ciljem informiranja i upoznavanja čim većeg broja poduzetnika s predstavljenim e-alatom, projekt se odvija na regionalnoj/lokalnoj razini u suradnji s poduzetničkim potpornim institucijama. Tako su se mali i srednji poduzetnici s područja Splitsko-dalmatinske županije u koordinaciji s Javnom ustanovom RERA SD za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije imali priliku upoznat se s načinom rada i nebrojenim mogućnostima ovog korisnog e-alata. Projektni tim na čelu s Leszekom Jakubowskim i Monikom Begović okupljenim poduzetnicima je pokazao kako mogu unaprijediti svoje poslovanje te ostvariti konkurentnost i profitabilnost na sve zahtjevnijem tržištu.

Također, poduzetnici su upoznali i sustav rada alata pomoću kojeg mogu besplatno procijeniti svoje poslovanje kroz pet ključnih područja: (1) Strateško planiranje, (2) Učinkovito upravljanje, (3) Razvoj ljudskih resursa, (4) Kultura i komunikacija tvrtke te (5) Upravljanje performansama. Nakon inicijalne dijagnostike i analize poduzetnici dobivaju potrebne smjernice i konkretne primjere kako riješiti detektirane probleme i time unaprijediti svoje poslovanje. Svakako dodana vrijednost ovog e-alata je ta što po početnoj registraciji i nakon inicijalne dijagnostike poduzetnici se mogu nastaviti služiti alatom kako bi mogli pratiti razvoj svog poslovanja. Na taj način ovaj digitalni alat postaje svojevrsni objektivni „osobni savjetnik“ svakog poduzetnika. Također, poduzetnicima je na raspolaganju i raznovrsna međunarodna baza podataka kao i niz korisnih materijala i stručne literature koju mogu svakodnevno koristiti i besplatno preuzimati.

Radionica u Splitu je posljednja u nizu radionica koje su se održale diljem zemlje, a kojom je uspješno završena posljednja faza provedbe EU projekta E-poslovanje.

Interaktivni alat dostupan je na linku: http://interactive.investorsinpeople.co.uk/interactive-tool

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh