svabo

ROADPOL-ovi Dani sigurnosti u prometu 16. – 22. rujna: ‘Ostani živ i spasi živote drugih’

Autor/ica
Objavljeno: 16 rujna, 2021
dani

Od 16. do 22. rujna 2021. godine u organizaciji europske mreže prometne policije ROADPOL održavaju se Dani sigurnosti u prometu U prosjeku u Europi svaki dan smrtno strada oko 70 sudionika u prometu te je stoga cilj kampanje pridonijeti smanjenju broja smrtno stradalih osoba u prometu raznim preventivno-represivnim aktivnostima koje će se u sklopu kampanje provoditi diljem Europe.

U utorak 21. rujna 2021. obilježava se „Europski dan bez poginulih osoba u prometu“. Taj dan će se u svim policijskim upravama na području Republike Hrvatske pojačati preventivno-represivne aktivnosti policije s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja, uz korištenje maksimalnog broja raspoloživih policijskih službenika i potrebne tehnike.

U sklopu navedenih aktivnosti na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske u suradnji sa Županijom splitsko-dalmatinskom provest će se akcija u prometu #NetkoTeČeka.

Dodatne informacije o aktivnostima u okviru Dana sigurnosti u prometu svi zainteresirani mogu pronaći na interaktivnoj mapi na službenoj stranici ROADPOL Safety Days.

Građani se mogu uključiti i potpisivanjem prisege o poželjnom ponašanju svih sudionika u cestovnom prometu te postati dio dijaloga na društvenim mrežama korištenjem hashtaga #ROADPOLSafetyDays.

Ostani živ i spasi živote drugih!

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh