trilj
vrlika
baner donlic

Rukomet: Kadetkinje Sinja viceprvakinje Hrvatske

Autor/ica
Objavljeno: 8 svibnja, 2022
ZRK Sinj kadetkinje

Foto: Hrvatski rukometni savez

Kadetkinje Sinja su danas zaključile svoj nastup na Državnom U14 prvenstvu osvojivši drugo mjesto, odnosno srebrnu medalju, čime su ispisale jednu od najljepših priča sinjskog ženskog rukometa…

Pod vodstvom trenerice Marije Žanko i pomoćnog trenera Josipa Bandala Sinj se u najboljem svjetlu predstavio u kadetskom uzrastu. Finalni obračun otišao je na stranu Dugopolja koje je Sinj svladalo i u skupini, stoga naslov prvakinja zasluženo ide u susjedstvo.

U jutarnjem terminu Sinj je u polufinalu bio bolji od Samobora, a Dugopolje od Dalmatinke. U borbi za treće mjesto slavila je Dalmatinka, što će reći da najbolje tri ekipe u kadetskom uzrastu dolaze iz Dalmacije.

Koliko je vrijedan ovaj rezultat dovoljno je reći da su velikani poput Lokomotive i Podravke prvenstvo zaključili na osmom, odnosno 11. mjestu u poretku.

Bez obzira na poraz u finalu rezultat Sinja je izuzetan i cure u svakom slučaju zaslužuju naklon do poda. Sudeći po ovom veličanstvenom rezultatu, nema straha za sinjsku rukometnu budućnost. Na ovakav rezultat se čekalo okruglih deset godina, odnosno od 2012. godine kada je ekipa Sinja također igrala u finalu.

Sinj se može pohvaliti i s tri individualne nagrade, kao jedina ekipa na prvenstvu. Jelena Beljo je najbolja vratarka, Nika Nejašmić najbolja kružna napadačica, a Lucija Radanović najbolji lijevi vanjski.

Također, ubrzo će i U12 ekipa Sinja krenuti na Državno prvenstvo koje se od 26. svibnja također održava u Poreču.

Ekipa Sinja na Državnom prvenstvu: Petra Maras, Marina Držak, Ana Pletikosić, Viktorija Pešo, Nika Nejašmić, Lucija Radanović, Emanuela Marović, Hana Romac, Lana Grubišić Čabo, Jelena Beljo, Franka Mravak, Ela Grubišić Čabo, Andrea Gutić, Lucija Đapić, Ana Sikirica, Lana Šentija, Lea Maretić. Trener: Marija Žanko, Pomoćni trener: Josip Bandalo.

Rezultati:
Sinj – Liburnija Opatija 17:11
Sinj – Trešnjevka 16:9
Sinj – Virovitica 21:10
Sinj – Sesvete 21:16
Sinj – Dugopolje 15:17

Sinj – Samobor 18:14
Sinj – Dugopolje 17:11

Poredak:
1. Dugopolje
2. Sinj
3. Dalmatinka
4. Samobor
5. Zelina
6. Sesvete
7. Trešnjevka
8. Lokomotiva
9. Petason Vranjic
10. Zrinski
11. Podravka
12. Liburnija Opatija
13. Đurđevac
14. Slatina
15. Đakovo
16. Virovitica

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh