fruhwald
otvorena vrata

Rukometašice Sinja osvojile drugo mjesto u neodigranom finalu turnira u Makarskoj

Autor/ica
Objavljeno: 1 srpnja, 2021
RK Sinj Makarska

Izvor: ŽRK Sinj

Ovaj je vikend na 23. Međunarodnome rukometnom turniru u Makarskoj sudjelovalo je 500 mladih rukometaša i rukometašica iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Poljske. Natjecalo se ukupno 37 ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Na turniru su nastupile i rukometašice Žrk Sinja rođene 2007. godine i mlađe. Naše su djevojčice imale maksimalan učinak u grupi u kojoj su uvjerljivo nadigrale sve protivnike (Žrk Sinj – Žrk Udarnik 17:7, Rk Metković – Žrk Sinj 3:25, Žrk Sinj – Rk Jerkovac 19:6, Žrk Sinj – HTC Mađarska 18:12). U polufinalnome susretu pobijedile su Rk Orkan i tako izborile plasman u finale turnira.

No, finale nije odigrano jer Sinjanke nisu stigle na vrijeme na utakmicu zbog promjene rasporeda.

O svemu što se dogodilo iz kluba su nam rekli sljedeće:

“Nakon odigrane polufinalne utakmice promijenjen je raspored odigravanja završnice koji je poslan e-poštom te nije tražena potvrda primitka maila i dogodio se previd te isti nismo pročitali. O promjeni rasporeda od strane organizatora nismo bili obaviješteni usmenim putem niti na mjestu odigravanja, iako smo u tim trenutcima bili još u Makarskoj te smo danas “zakasnili” na finalnu utakmicu. Smatramo da organizacija jednoga međunarodnoga turnira mora biti na višem nivou i organizator je morao provjeriti jesu li sve ekipe upoznate s promjenom rasporeda (naime mi nismo bili jedina ekipa kojoj je promjena promakla).

Pogreške se događaju, sastavni su dio života i mi kao klub apsolutno prihvaćamo dio krivice, ALI ostaje nevjerica da netko djecu od 13 godina ne uči empatiji, da netko ne cijeni iskrenost i pošten odnos, da netko djecu uči tome da samo trebaju čekati u životu tuđu pogrešku i na tome graditi svoj uspjeh i još puno toga, a to je u ovoj priči bila ekipa Žrk Samobor koja je bila naš suparnik u finalu te se nakon 15 minuta povukla s terena iako smo mi stigli na teren s 22 min. zakašnjenja i organizator je bio apsolutno za to da se utakmica odigra.

Ovim se putem ispričavamo našim igračicama i njihovim roditeljima na učinjenome propustu, ponosni što smo još jednom pokazali zajedništvo i sportski duh i u ovakvim trenutcima. Naše su djevojčice ponosno preuzele svoju srebrnu medalju zlatnoga sjaja i hvala im na tome.”

Najboljom vratarkom turnira proglašena je vratarka Sinja Jelena Beljo.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh