Rukometašice Sinja protiv Koke traže pobjedu i zalet prema opstanku

Autor/ica
Objavljeno: 19 veljače, 2021
RK Sinj

Foto: AB Foto

Nova runda rukometnog prvenstva za žene u Sinj ove subote dovodi ekipu varaždinske Koke…

Sinjanke su u drugom kolu, dakle na samom startu prvenstva, u Varaždinu uhvatile bod, što je sve do nedavne pobjede u Virovitici bio posljednji pridodan na konto.

No, pobjeda u gostima, nakon serije od deset poraza, bitno je podignula samopouzdanje kod igračica koje sada s dodatnim nabojem i motivom dočekuju naredne prvenstvene obveze.

“Očekujemo izuzetno tešku utakmicu protiv iskusnog i čvrstog protivnika naročito u fazi obrane. Budemo li igrali “UFC”, rukomet s puno ulazaka u duel, nećemo imati puno izgleda za dobar rezultat. Tendencija nam je i radimo na tome da igramo upravo suprotno pa će nam ova utakmica biti na jedan način dobra kontrolna točka da vidimo dokle smo došli s nadom da možemo ostvariti dobar rezultat, odnosno pobjedu.”, kazao je trener Sinja Damir Bilonić.

Koka je godinama u vrhu lige, prava su konstanta do nedodirljivih Podravke i Lokomotive, o čemu je u najavi govorila i Ivka Kljaković-Gašpić:

“Koka je oduvijek jako neugodan protivnik, s izrazito čvrstom obranom. Puno radimo na brzome prijenosu lopte i korištenju cijeloga terena te ćemo u tome tražiti svoju priliku. U obrani posebnu pažnju moramo obratiti na njihovu odličnu pivoticu koja je vrlo iskusna i ima odličnu suradnju s vanjskom linijom.”

I dalje u ekipi nema Žane Majić te Maje Zorice, što je veliki hendikep, ali i nažalost stvarnost od koje se ne može pobjeći. Susret se igra u GSD Ivica Glavan Ićo s početkom u 17,30 sati.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh