ALKARIC

Sastanak Suradničkog vijeća projekta ‘Dinara back to LIFE’

Autor/ica
Objavljeno: 10 lipnja, 2021
Dinara back to LIFE

U sklopu projekta ‘Dinara back to LIFE’ idućeg tjedna održat će se prvi sastanci Suradničkog vijeća.

U ponedjeljak, 14. lipnja sastanak Suradničkog vijeća održat će se u restoranu Ero u Vrlici, a u utorak, 15. lipnja u hotelu Alkar u Sinju od 18 do 20 sati, na koje je pozvana sva zainteresirana javnost – pčelari, stočari, planinari, turistički djelatnici, vlasnici OPG-ova, predstavnici jedinica lokalne samouprave itd. Ujedno će biti predstavljanje tematske izložbe fotografija ‘Povratak prirodi’.

Osnovni cilj ‘Dinara back to LIFE’ projekta je restauracija dinarskih travnjaka zbog njihove važnosti za prirodu i ukupnu biološku raznolikost, a od restauracije travnjaka koristi će imati svi stanovnici područja Dinare. Baš zato u provedbu projekta želimo uključiti i predstavnike ili članove zajednice, upoznati ih s projektom, zajedno prokomentirati ključne teme i suradnju.

‘Osnivanjem Suradničkih vijeća želimo okupiti suradnike i druge zainteresirane na temu projekta i pružiti im mogućnost da se u projekt uključe, prate njegovu provedbu, te svojim idejama obogate i daju dodatnu vrijednost projektnim aktivnostima. Suradnička vijeća okupljat će se na više lokacija unutar područja projekta, a sudionike na sastancima želimo upoznati s projektom te prikupiti njihove savjete i ideje za restauracijske i edukacijske aktivnosti te izradu turističkog sadržaja za promatranje prirode. Poziv na uključivanje u Suradničko vijeće šaljemo predstavnicima stočara i pčelara, lovačkim udrugama, planinarskim i rekreativnim društvima, turističkim zajednicama, medijima, te drugim institucijama, udrugama i pojedincima koji djeluju na području očuvanja prirode te poticanja ruralnog razvoja.Pozivamo vas da nam se pridružite na prvom sastanku Suradničkog vijeća, koji će se održati u Sinju, 15.6.2021. Sastanak će se održati na terasi hotela Alkar, koji se nalazi na adresi Vrlička ulica 50, od 18 do 20 sati. Kao dio sastanka, bit će predstavljena i tematska izložba fotografija pod nazivom ‘Povratak prirodi’, kojom želimo ukazati koliko je Dinara važna za prirodu i za ljude, te naglasiti ulogu svih nas u očuvanju njezinog prirodnog bogatstva. Na sastanku će se prezentirati planirane aktivnosti projekta Dinara back to LIFE” i uloga Suradničkog vijeća, a sudionici će u drugom dijelu imati priliku iznijeti svoje prijedloge kako da planirane aktivnosti restauracije, edukacija i poticanja turizma što više odgovaraju potrebama u zajednici’, poručuju iz Dinara back to LIFE.

Radi lakše organizacije, sve zainteresirane mole da svoje sudjelovanje potvrde na e-mail: dinarabacktolife@gmail.com, ili na broj 091 455 7737 (Krunoslav Bošnjaković), a na isti kontakt mogu im se javiti svi koji imaju bilo kakvih pitanja.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh