svabo

Sinj: Gradonačelnik pozvao zakupce gradskih prostora da vrate ključeve

Autor/ica
Objavljeno: 11 listopada, 2021
FR panorama Sinja

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj pozvao je sve bespravne zakupnike i korisnike poslovnih prostora koji su u vlasništvu Grada Sinja da u roku od 8 dana dostave ključeve prostora u Gradsku upravu.

Naime, uvidom u službenu evidenciju utvrđeno je kako većina zakupnika i korisnika gradskih prostora već godinama nema regulirane ugovorne odnose za prostore i javne površine koje koriste. Lošim upravljanjem i nenaplaćivanjem korištenja i zakupnine, građanima Grada Sinja nanesena je ogromna financijska šteta, s obzirom na to da se o gradskoj imovini nije brinulo pažnjom dobrog gospodara, a oštećen je i gradski Proračun. Gradonačelnik je utvrdio kako je registar imovine Grada Sinja nepotpun, gotovo da i ne postoji, prostori su se popunjavali bez ugovora, a za dugoročno nenaplaćivanje prostora nije bilo nikakvih sankcija.

Prema riječima gradonačelnika, Grad Sinj će učiniti sve da zaštiti gradsku imovinu te će budući korisnici i zakupci prostora u vlasništvu Grada Sinja morati sukladno ugovornim obvezama iste i ispunjavati. Bespravni korisnici i zakupnici iz svih navedenih razloga dužni su isprazniti od osoba i stvari prostore koje koriste zaključno s 19. listopadom 2021. godine te ključeve prostora donijeti u Upravni odjel za gospodarstvo, prostorno uređenje, komunalne djelatnosti i upravljanje imovinom.

Radi rješavanja imovinsko pravnih odnosa Grad Sinj će krenuti u sudske postupke.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh