semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Sinj među 22 destinacije HTZ za pilot projekt PPS

Autor/ica
Objavljeno: 7 kolovoza, 2014
sinj_alkarsko

Izvor: www.sinj.hr

Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice izabralo je 22 destinacije u Hrvatskoj koje će sudjelovati u pilot projektu HTZ-a PPS – pred i posezona – za ovu posezonu. Na natječaj se javilo 39 destinacija.

Ministar Lorencin smatra to dokazom da je stvorena kritična masa svijesti i spremnosti subjekata javnog i privatnog sektora za razvoj ponude u pred i posezoni u kojoj želimo mnogo više turista. Zajedničkim projektom ‘Dalmatinska zagora-splitsko zaleđe’ odabran je i projekt Sinja, Vrlike, Dugopolja i Trilja. Tijekom rane jeseni i kasnog ljeta turisti bi trebali uživati u posebno osmišljenim programima koje im nude TZ navedenih gradova kroz projekte: Trans Dinara, Galopske trke, Biciklističke staze (projekt Medpaths), te u razdoblju predsezone: Pokladni ophodi, Sajam pršuta, Biciklijada, Pustolovna utrka Cetina Adventure…

Za projekt je odobreno 4,8 milijuna kuna, koje će HTZ utrošiti za studijska putovanja stranih novinara i agenata u odabranim destinacijama, te za oglasnu kampanju s ciljem produljenja sezone i povećanja turističke potrošnje.

Izborom Grada Sinja u projekt PPS poboljšati će se iskorištavanje vlastitog turističkog potencijala u razdoblju pred i posezone, kreirati novi motivi dolaska, omogućiti produženje turističke sezone i povećanje turističkog prometa.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh