Sinj: Nastavljeno testiranje maturanata na koronavirus

Autor/ica
Objavljeno: 21 siječnja, 2021
testiranje

Nakon što je jučer u SSS Bana Josipa Jelačića provedeno antigentsko, odnosno brzo testiranje na koronavirus, iste aktivnosti danas su se odradile za maturante Gimnazije Dinka Šimunovića.

Ove dvije sinjske srednje škole obuhvaćene su prvom fazom testiranja 1.500 maturanata u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Testiranje u Gimnaziji Dinka Šimunovića su provodile Dubravka Radović, dr. med. spec. šk. medicine i medicinska sestra Ana Talaja.

Unatoč maloj nelagodi prilikom uzimanja brisa iz nosa, maturanti ove gimnazije Domagoj Križanac, Stipe Majić, Karlo Ljubičić i Stipe Dotur kazali su kako su bez razmišljanja pristali na testiranje, a sve kako bi vidjeli svoje zdravstveno stanje kada je koronavirus u pitanju.

testiranje

Ravnatelj škole Tomislav Bilić kazao nam je kako je testiranju pristupilo 57 od 72 maturanata koliko ih je u školi i 8 djelatnika te da su svi imali negativan nalaz. Što se tiče  maturanata koji nisu pristupili testiranju, riječ je uglavnom o onima koji su već imali koronu, a vrlo mali je broj onih koji nisu iskazali želju za testiranjem. Podsjetimo, kao i u SSS Bana Josipa Jelačića, punoljetni maturanti sami su donosili odluke hoće li se testirati, a oni koji su maloljetni, a željeli su se testirati, donijeli su potpisanu suglasnost svojih roditelja.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh