trilj
vrlika
baner donlic

Sinj: Obilježen Dan antifašističke borbe

Autor/ica
Objavljeno: 22 lipnja, 2022
dan ant

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u Sinju je danas, u organizaciji Grada Sinja, obilježen Dan antifašističke borbe.

Kao i predhodnih godina, program obilježavanja počeo je polaganjem vijenaca kod Spomen kosturnice palim borcima NOB-a u parku Đardin. Vijenac grada Sinja položilo je izaslanstvo u kojem su bili dogradonačelnik Denis Bobeta, zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Nikola Vučković i gradski vijećnik Zvonko Maras. Počast poginulima u NOB-u odalo je i izaslanstvo SDP-a te članovi Udruge antifašističkih boraca i antifašista Sinja i Cetinske krajine. Himnu ‘Lijepa naša’ intonirala je Gradska glazba Sinj, a nakon minute šutnje okupljenima se kratko obratio zamjenik gradonačelnika Denis Bobeta. Čestitajući nazočnima, a posebno obiteljima poginulih pripadnika antifašističkog pokreta, današnji dan, Bobeta je podsjetio kako je na današnji dan 1941. počeo otpor okupatoru koji je želio pokoriti hrvatski narod i uzeti mu njegov teritorij i slobodu. Isto tako okupator je htio napraviti i u Domovinskom ratu, ali u oba slučaja nije uspio, zahvaljujući hrabrosti onih koji su branili i obranili svoju zemlju i koji su poginuli u toj borbi, a u konačnici je stvorena neovisna Hrvatska, istaknuo je između ostalih Denis Bobeta.

Program je nastavljen polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u Spomen parku hrvatskih branitelja. Izaslanstvima koja su polažila vijence u Đardinu pridružila se predsjednica Udruge obitelji poginulih, umrlih i nestalih branitelja Sinja i Cetinskog kraja Dragica Hrgović.

‘Ovo je važan dan kada se s poštovanjem sjećamo hrabrih boraca u NOB-u 1941. i ”45 koji su svojim životima branili svoju zemlju. Isto tako s velikim poštovanjem sjećamo se hrabrih branitelja koji su u Domovinskom ratu dali svoje živote kako bi danas imali samostalnu Hrvatsku’, kazao je Marinko Poljak, predsjednik UABA-Sinja i Cetinske krajine.

Za vrijeme polaganja vijenaca mirozov je svirao član Gradske glazbe Mladen Poljak. Obilježavnju Dana antifašističke borbe nazočili su i pripadnici PP Sinj, a moderatorica programa bila je Darija Marić Pavić.

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh