banner stozer cz sinj

BANNER FERATA

Sinj, Otok, Dicmo i Hrvace i sutra bez struje…

Autor/ica
Objavljeno: 6 srpnja, 2019

Sinj, Otok, Dicmo i dijelovi Hrvaca će sutra od 8,30 do 11,30 sati biti bez električne energije. U tom vremenu trajati će radovi na saniranja kvarova na trafostanici Ruduša iz koje se strujom napaja cetinski kraj.

Ovu informaciju prenio Dražan Šabić, voditelj HEP-ove terenske jedinice Sinj u obrazloženju zbog čega je veliki dio cetinskog kraja sinoć između 20,15 i 23,45 bio bez električne energije.

Šabićev dopis prenosimo u cijelosti:

„Jučer, 05. srpnja. 2019. u 20:16 minuta uslijed kvarova na provodnim izolatorima sabirnica 35 kV i  provodnim izolatorima u ćeliji VP 35 kV Trilj  došlo je ispada transformatora u TS 110/35 kV Sinj, što je za posljedicu imalo prekid opskrbe električnom energijom većeg dijela cetinskog kraja (područje Gradova Sinja i Trilja, općine Otok, te dijelovi općina Hrvace i Dicmo).

Odmah po nastanku kvara radnici HEP- ODS d.o.o. Elektrodalmacija Split su krenuli u normalizaciju opskrbe električnom energijom na način da je dio elektroenergetskih objekata napojen s druge strane (napajanje električnom energijom su dobili potrošači  na području Grada Trilja i dijela općine Dicmo preko rezervnog dalekovoda), a ostali dio potrošača je morao čekati da se osposobi za pogon TS 110/35 kV Sinj (bez napona su bili potrošači na području Grada Sinja, općine Otok, te dijela općina Hrvace i Dicmo), što je i učinjeno u 23:21.

U 23:46 sati potpuno je normalizirana opskrba električnom energijom za područje cetinskog kraja.

Navedeno 35 kV postrojenje je zbog starosti opreme u planu za rekonstrukciju, u tijeku natječaj za odabir izvođača. Nakon odabira izvođača u što kraćem vremenu će se nastojati rekonstruirati postrojenje i na taj način osigurati veća pouzdanost opskrbe električnom energijom cetinskog kraja.

Napomena: Dana 07. srpnja (nedjelja) 2019. u vremenu od 08:30 do 11:30 planiramo potpuno sanirati kvar u TS 110/35 kV Sinj u ćeliji VP 35 kV Trilj za što je potrebno isključenje cijele TS 110/35 kV Sinj, pa će bez napajanja električnom energijom ostati potrošači na području Grada Sinja, općine Otok, te dijela općine Hrvace, od Bećara prema Sinju.“

Podsjećamo čitatelje Ferate, kako za vrijeme sutrašnje obustave isporuke električne energije, Hit radio mogu slušati putem interneta na www.hitradio.hr.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh