HEP predanost x
vrlika lake festival

Sinj: Počela kupališna sezona

Autor/ica
Objavljeno: 18 lipnja, 2022
bazen

Foto: Stipe Blajić

Već iza 8 sati ispred Gradskog bazena u Sinju stvorila se poprilčna gužva. Razlog je početak nove kupališne sezone na bazenu koji je otvoren u 9 sati.

Djevojčice, dječaci, ali i oni nešto stariji dočekali su s nestrpljenjem trenutak skoka u vodu i za njih je počela prava ljetna fešta. Na otvaranju nove kupališne sezone smo uz djelatnike Kamička i sve odgovorne za rad Gradskog bazena zatekli i gradonačelnika Sinja Mira Bulja. Čelnik Sinja ovom je prigodom, ugledavši kako stotinjak i više djece čeka u redu za kupnju ulaznice, dao nalog voditelju bazena da se do podnevnih sati sva djca bez čekanja i plaćanja ulaznice puste na bazen.

‘Tko to to ne bi napravio. Kada vidiš to veselje, radost djece i ostalih onda nema druge nego još dodatno to zadovoljstvo povećati. Međutim, ono što je bitno za sve Sinjane i one koji će koristiti ovaj bazen je činjenica da smo mi kao Grad pri kraju realizacije bitne stvari kada je bazen u pitanju. Uskoro ćemo sve pripremiti za Gradsko vijeće da Grad otkupi preostali dio sadržaja na bazenu i da onda u cijelosti bude vlasnik cijelog objekta i svih sadržaja. Nakon toga idemo u daljnju realizaciju poboljšanja svih uvjeta na bazenu, uz namjeru da bazen radi cijelu godinu. Isto tako pripremamo se za 2023. godinu kada ćmo proslaviti 70 godina od otvorenja bazena. Naime, tada je Vice Buljan sa svojim suradnicima napravio nešto što je malo tko imao, a to je bazen olimpijskih dimenzija. Najvažnije je da bazen radi, da se djeca i svi drugi kupaju, ovdje uživaju, razvijaju sportski’, istaknuo je Bulj, dodajući kako će i on osobno početi sa svojom sezonom kupanja u bazenu.

Prema riječima voditelja bazena Stipe Blajića pripreme su odrađene odlično, a posebno pripremljena je voda. Što se tiče radnog vremena i cijena kupanja, Blajić je istaknuo da nema promjena u odnosu na prošlu godinu:

‘Gradski bazen će raditi svakog dana od 9 do 21 sat, a kada budu veće noćne temperature zraka, bazen će raditi i duže od 21 sat, tj. organizirat ćemo noćno kupanje. Cijene korištenja bazena ostaju kao i prošlih godina – za prvi sat kupanja kupači će plaćati 10 kuna, a svaki sljedeći 5 kuna, s tim da će kupači od 9 do 12 sati, dakle tri sata kupanja, plaćati 10 kuna. I ove sezone na bazenu će biti organizirane obuka neplivača i škola plivanja, koje će početi već krajem ovoga mjeseca’, istaknuo je Stipe Blajić.

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh