miro bulj
hdz banner
sdp

Sinj poražen u Pločama, opstanak u prvoligaškom društvu sve dalje

Autor/ica
Objavljeno: 27 veljače, 2021
RK Sinj

Foto: AB Foto

Rukometašice Sinja poražene su u Pločama od Dalmatinke, što je veliki korak unatrag u kontekstu borbe za očuvanje prvoligaškog statusa…

Dalmatinka – Sinj 23:18 (10:9)

Ploče – Dvorana u Pločama
Suci: Ante Pavić, Mate Torbarina

Dalmatinka: Galov, Lovrić, Jarak (2), Vladimir (4), Dropuljić, Zelić (1), Bule (8), Jerković, M. Žderić, Radoš (3), Oršulić (2), I. Žderić, Čupić, Marinović, Krilić (3), Jelčić (9 obrana).

Sinj: Dragan, A. Zorica, Pletikosić, Kljaković-Gašpić (7), P. Zorica, Mažurin (2), Lj. Plazibat, Čović (2), Crnčević, Vugdelija (10 obrana), A. Plazibat (1), Mravak, Ćaleta, Boban (3), Lovrić (3), Paštar.

Isključenja: Dalmatinka 4 minute; Sinj 2 minute
Sedmerci: Dalmatinka 2/8; Sinj 4/4

Sinj je bolje otvorio utakmicu, imao je rezultatsku inicijativu te u nekoliko navrata po dva gola viška. Bila je to čvrsta utakmica na malo golova, nije se umiralo u ljepoti, ali tako je to kada se bodovi ovakve važnosti u pitanju.

Domaće su tek u završnici uspjele prvi puta doći u vodstvo, doslovno u posljednjem napadu, čime je zaključen prvi dio (10:9). Mogao je Sinj iz prvih 30 minuta izvući i više, ali na kraju ipak minimalan minus.

U 38. minuti Dalmatinka je ostvarila plus tri, trener Bilonić odmah je pozvao na odmor svoje igračice, ali malo je to vrijedilo jer domaće su ubrzo pobjegle i na plus četiri, čime su polako počele trasirati put prema pobjedi.

U 49. minuti semafor je pokazao pet golova viška na strani Dalmatinke i tada je postalo jasno da od sinjske pobjede neće biti ništa, odnosno da su zlata vrijedni bodovi ostali u Pločama.

U sljedećem kolu Sinj je domaćin Osijeku.

Tablica:

Tabl rž
Print Friendly, PDF & Email

Na vrh