banner stozer cz sinj

Sinj: Uspješno održana akcija besplatnog turističkog vođenja ‘Upoznaj svoju zemlju’

Autor/ica
Objavljeno: 13 siječnja, 2020
sinj upoznaj

Povodom Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, a u sklopu projekta ‘Upoznaj svoju zemlju’, u nedjelju 12. siječnja 2020., uspješno je održana akcija besplatnog turističkog vođenja u gradu Sinju.

Akciju je pokrenula Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske (ZDTVH) uz potporu Hrvatske turističke zajednice. Turistička zajednica grada Sinja, zajedno s Udrugom turističkih vodiča grada Sinja Osinium, također se priključila akciji. U svih 50 gradova koji su se ove godine uključili u akciju besplatna turistička vođenja počela su u isto vrijeme, točno u 12 sati.

sinj upoznaj

U sklopu akcije Sinjani i drugi gosti razgledali su brojne gradske znamenitosti uz pratnju turističkog vodiča Nenada Pavića. Ove godine u planu su bili obilasci sinjske tvrđave Grad te Muzeja Sinjske alke, međutim, spletom okolnosti, izostao je planirani obilazak Muzeja Sinjske alke zbog privremene obustave opskrbe električnom energijom na području grada Sinja. Stoga je, umjesto Muzeja Sinjske alke uslijedio je obilazak utvrde Kamičak.

sinj upoznaj

Posebno iznenađenje svim sudionicima bila je nazočnost predsjednice ZDTVH gospođe Kristine Nuić Prka, koja je jedan od inicijatora ovog, ali i brojnih drugih sličnih projekata. Tijekom trosatnog turističkog vođenja, u pratnji brojnih sudionika s područja gradova Solina, Splita, Trogira, Vodica i sugrađana, sudionici obilaaka saznali su više podataka o postanku grada Sinja, stanovnicima koji su u njemu obitavali kroz povijest te poznatim osobama i događajima koji su ga kreirali. Poseban naglasak prilikom obilaska tvrđave Grad bio je na postajama Križnog puta te povijesnim događajima iz 1715. godine, prigodom čudesne obrane grada od Osmanlija.

sinj upoznaj

Trosatni obilazak grada završen je posjetom utvrdi Kamičak gdje su sudionici saznali sve i o ovome simbolu grada Sinja.

sinj upoznaj

Direktorica TZ Grada Sinja Monika Vrgoč zahvaljuje svima koji su pomogli u realizaciji ovog događaja kao i svim sudionicima akcije.

sinj upoznaj
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh