tramax

Sinjske mažoretkinje ostvarile sjajan uspjeh na Europskom prvenstvu

Autor/ica
Objavljeno: 6 listopada, 2014
mažoretkinje (7)

Izvor: Sinjske mažoretkinje

Sinjske mažoretkinje su se vratile s EP u mažoret plesu koje je se održalo proteklog vikenda u Slavonskom Brodu u prekrasnoj sportskoj dvorani Vijuš gdje se natjecalo 1100 natjecatelja iz 11 europskih zemalja.

Uspjeh Sinjskih mažoretkinja više je nego odličan. Možemo reći da su cure uistinu briljirale i osvojile naslov europskih prvakinja u čak tri grupne kategorije, u Tradicionalnom mažoret plesu juniori, Paradnoj grupi juniori i Paradnoj grupi seniori.

Sinjske mažoretkinje posebno su briljirale u izvedbi Paradne grupe juniori na temu motori, pa su im nakon otplesane koreografije prilazili čestitari iz svih europskih zemalja kako bi pohvalili njihovu koreografiju i izvedbu, a to je upravo najbolji pokazatelj toga koliko su Sinjske mažoretkinje uistinu to dobro otplesale.

Sinjske mažoretkinje bile su dio hrvatske reprezentacije koja je brojila 160 natjecatelja i koja je u vrlo jakoj konkurenciji osvojila najveći broj odličja, ukupno 21 medalju od toga – 15 zlatnih , 2 srebrene i 4 brončane medalje. Upravo ovaj uspjeh potvrđuje da su naše mažoretkinje jedne od najboljih ekipa u Europi, što su nebrojeno puta već i dokazale , a sinoć su samo to i potvrdile osvojivši titulu najbolje reprezentacije Europe u mažoret plesu.

Od dalmatinskih mažoret timova uz Sinjske mažoretkinje zlatnu medalju za hrvatsku su osvojile i mažoretkinje iz Splita u kategoriji Exhibition grupa, te Kaštela u kategoriji Tradicionalni mažoret ples mlađi juniori, dok je Dora Brnović iz Segetskih mažoretkinja u kategoriji solo juniori osvojila brončanu medalju.

Nakon proglašenja nitko od prisutnih nije mogao sakriti oduševljenje, zadovoljstvo, sreću na ovako velikom uspjehu za Hrvatsku. Sami natjecatelji, roditelji i svakako najzaslužnija osoba za to gospođa Marina Mihelčić iz Požeških mažoretkinja, koje su uz Hrvatski savez mažoretkinja bile organizator ovog natjecanja, ne skrivajući emocije i ponos na sve te mlade ljude zahvalila se svim natjecateljima, njihovim trenerima, roditeljima i poželjela sretan povratak u svoje domovine. Ponos na cjelokupan uspjeh odličnu organizaciju nije krila ni predsjednica Hrvatskog saveza mažoretkinja gospođa Snježana Sremac .

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh