miro bulj
sdp

Sinjski učenici među dobitnicima nagrada SD županije

Autor/ica
Objavljeno: 27 veljače, 2021
zupanija ucenici

Među 30 učenika osnovnih i srednjih škola s područja Splitsko-dalmatinske koji su, Odlukom župana Blaženka Bobana, nagrađeni novčanom nagradom su i četiri učenika sinjskih škola.

Učenici i njihovi mentori nagrađeni su za postignuti uspjeh na državnim i međunarodnim natjecanjima u školskoj 2019./2020. godini.

Među nagrađenim učenicima su:
Julija Smoljo, učenica OŠ Ivana Lovrića Sinj, koja je osvojila 1. mjesto na Državnom natjecanju iz Njemačkog jezika i njena mentorica Anita Barać;
Ema Buljan, učenica Gimnazije Dinka Šimunovića Sinj, koja je osvojila 1. mjesto na Državnom natjecanju iz Geografije i njena mentorica Danijela Omrčen Loko. Ema je nagrađena i za osvojeno 2. mjesto na Državnom natjecanju iz Francuskog jezika, kao i njena mentorica Veronika Varenina Delija;
Nikola Poljak i Stipe Radović, učenici OŠ Ivana Lovrića Sinj, koji su osvojili 3. mjesto na Državnim natjecanju iz predmeta Fizika – ekipno te njihova mentorica Andrea Norac.

Novčana nagrada za osvojena prva mjesta iznosi 2.000 kuna, za drugo mjesto 1.500 kuna, a za 3. mjesto 1.000 kuna. Mentori su nagrađeni s po 1.500 kuna.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh