Slavlje sinjskih rukometašica u Virovitici za prekid crnog niza

Autor/ica
Objavljeno: 13 veljače, 2021
RK Sinj

Foto: AB Foto

Rukometašice Sinja konačno su se dokopale pobjede u prvenstvu, ali tek nakon briljantne završnice u kojoj su nadoknadile minus tri i furiozno odjurile do pobjede…

1234 Virovitica – Sinj 28:31 (17:17)

Virovitica – Dvorana OŠ Ivane Brlić Mažuranić
Suci: Dalibor Feletar i Igor Rendulić

1234 Virovitica: Devald (8 obrana), Pratljačić, Veršec, Strusa (1), Dujmović, Crnoja, Milovanović (4), Medved, Blažev (1), Tumpić, Majkovčan (9 obrana), Deskar (7), Kirin (5), Šestak (6), Oršulić (4), Kovač.

Sinj: Ćosić Dragan, Zorica, Pletikosić (4), Kljaković Gašpić (3), P. Zorica, Mažurin (9), Lj. Plazibat, Crnčević (6), Vugdelija (14 obrana), A. Plazibat, Mravak, Ćaleta, Ugrin, Boban (1), Lovrić (7), Paštar (1).

Isključenja: 1234 Virovitica 12 minuta; Sinj 8 minuta
Sedmerci: 1234 Virovitica 1/2; Sinj 3/6

Važnost utakmice osjetila se odmah na otvaranju, Sinj nikao nije mogao uhvatiti pravi ritam pa su domaće djevojke stigle do četiri gola viška, koliko je bilo u nekoliko navrata, posljednji put u 17. minuti (12:8).

No, Sinj se tada konsolidirao i počeo približavati. Mažurin je vukla sinjsku ekipu, nekoliko golova vezale su Crnčević i Lovrić, minus je spuštan na svega jedan, da bi nakon nekog vremena, točnije u 25. minuti, Mažurin pogodila i za poravnanje (15:15). Odmor su obje ekipe dočekale s po 17 golova na kontu.

Nastavak je donio prilično izjednačenu igru, s nekoliko izmjena u vodstvu, ali na kraju se sve svelo na posljednjih 15-ak minuta u koje su Sinj i Virovitica ušli poravnati.

Ipak, devet minuta prije kraja domaće djevojke koriste pad u igri Sinja i bježe na tri gola viška (26:23). Činilo se da bi to mogao biti presudni dio susreta, vrijeme je curilo, ali tada Sinjanke kreću u ludu završnicu.

U svega sedam minuta igre Sinj radi seriju od 7-1, razbranila se Vugdelija, doslovno su djevojke eksplodirale i preokrenule sve u svoju korist te na kraju, nakon deset poraza u nizu, zaplesale pobjednički ples.

Iz sinjskih redova valja istaknuti devet golova Mažurin, sedam je dodala Lovrić uz stopostotan učinak, a šest Crnčević, dok je Vugdelija obranila 14 lopti.

Već u ponedjeljak Sinj je domaćin Podravka Vegeti.

Tablica:

Tabl rž
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh