Sonik Puntamika i treći put ove sezone bolja od Alkara

Autor/ica
Objavljeno: 16 travnja, 2021
Alkar Sonik

Foto: AB Foto

Sonik Puntamika je i treći put ove sezone slavila protiv Alkara. Ključan odmak domaćini su napravili u trećem periodu…

Sonik Puntamika – Alkar 87:81 (16:20, 28:19, 26:22, 17:20)

Zadar – Dvorana Jazine
Suci: Luka Kardum, Danijela Čanković, Denis Bajramović

Sonik Puntamika: Jošić, Vladović (7), Palčić (14), Rašić (8), Runjić (19), Šarlija (4), Cvitković (30), Vručinić, Zelanto, Zovko (5), Manojlović, Petani.

Alkar: Echols (22), Mastelić, Granić (9), Kučan (16), Putnik, Varence (13), Tomašević, I. Vučić (17), H. Vučić (4), Zukanović.

Prva četvrtina protekla je u dosta izmjena u vodstvu, ali kako se bližio kraj iste tako je Alkar sve bolje izgledao, pri čemu je imao i plus pet u sedmoj minuti, a prednost je brojao i nakon deset minuta igre (16:20).

Na svaki mini bijeg sinjske momčadi, niti ona domaća nije ostajala dužna, uporno se vraćala i potom serijom koševa ostvarila prednost od plus sedam (36:29). Dobra igra Sonika nastavila se i do poluvremena na koji je zadarska momčad odnijela višak od pet koševa.

Treća četvrtina pokazala se ključnom. Sonik je vrlo brzo nakon povratka iz svlačionice zagospodario parketom, namjestili su domaći nišanske sprave, prvenstveno nezaustavljivi Cvitković, a to im je donijelo velikih 15 razlike u 26. minuti.

Pred završnu četvrtinu Zadrani su imali devet viška, to su u velikoj mjeri uspjeli održavati, iako je Alkar u jednom trenutku sredinom četvrtine stigao do minus pet. Međutim, bolje od toga jednostavno nije išlo i Sonik je relativno lako stigao do pobjede.

Statistika.

Tablica:

Tabl k
Print Friendly, PDF & Email

Na vrh