TOMMY mel

Štićenici Centra Juraj Bonaći sudjelovali u radionici izrade maski

Autor/ica
Objavljeno: 5 veljače, 2016
maske1

Tekst: Vito Perić Foto: Jelena Pavlinušić i Vito Perić

Grupa za samozastupanje područnog odjeljenja Centra Juraj Bonaći u Sinju i ove godine je, povodom Krnjevalskih dana, sudjelovala na radionici izrade maski u Galeriji Sikirica pri čemu su im pomogle voditeljica Jasminka Pleadin –Raić, v.d. ravnateljice KUS-a Dragana Modrić, suradnice Jelena Pavlinušić i Silvija Milić te volontrke Centra.

U radnoj i veseloj atmosferi zapjevali su krnjevalsku himnu i ostale pokladne pjesme koje je odlično predvodio Petar. Prilikom odabira modela za izradu maski, Marina je izabrala zeca, Tomislava mačku, Stipe tigrića, Ruža miša, Ivan indijanca, Zvonko i Nevenka sovu, Petar Spidermana, Frano pandu, Ana Marija lisicu… Marina je rekla da je izabrala zeca jer joj je posve drag, a Tomislava je svoj izbor mačke objasnila riječima kako je to jedna lijepa i draga životinja iako je i ona razmišljala o izboru zeca.

‘Ma drage su mi obe’, zadovoljno je na kraju zaključila Tomislava.

Ova grupa iz Centra Bonaći dobila je i status prijatelja Galerije Sikirica jer već niz godina, uz sudjelovanje u radionicama, obavezno posjećuju i izložbe koje priređuje Galerija te uz stručno vodstvo razgledava eksponate i uvijek se zadruži duže od planiranog u ugodnom društvu i razgovoru sa djelatnicima Galerije. Nakon vrijednog rada i uspješne izrade masaka svi su iz grupe pozirali za zajedničku ‘umačkaranu’ fotografiju.

ferata@ferata.hr
0997370409