TOMMY mel

Stiže velika promjena vremena, temperature niže i za 20-ak stupnjeva

Autor/ica
Objavljeno: 16 travnja, 2024
snijeg kamesnica

U Hrvatsku stiže velika promjena vremena koja će potpuno ‘otpuhati’ preuranjeno ljeto s našeg područja i donijeti kasnu zimu u dijelove zemlje. Pretežno sunčano bit će veći dio utorka. Navečer se očekuje jače naoblačenje s kišom i početak velike promjene vremena, u noći na srijedu će se širiti na cijelo područje Dalmacije. Puhat će pojačano do jako jugo.

Glavnina pogoršanja vremena očekuje nas u srijedu. Bit će umjereno do znatno oblačno povremenu uz kišu, pljuskove i grmljavinu. Na Dinari, Kamešnici i Svilaji do kraja dana past će snijeg u višim predjelima, ali je navečer snježna granica moguća i niže. Sredinom dana temperature zraka biti će znatno niže, a u nekim višim predjelima Cetinskog kraja bit će manje i do 20-ak stupnjeva. Tako će termometar pokazivati ponegdje i samo 3°C, a u nižim područjima oko 10 °C.

Četvrtak će biti djelomično sunčan i u većini predjela suh. Još u početku oborina će biti na jugu Dalmacije, ali će se i tamo razvedriti. Puhat će umjerena do pojačana bura. Jutro i večer prohladni. Najviše dnevne temperature od 11 do 17°C.

U petak i subotu djelomično sunčano i suho. Noću će puhati umjerena do pojačana bura, danju vjetar zapadnih smjerova. Jutra će biti hladna, u Zagori u subotu ujutro postoji mogućnost slabog mraza na što posebno trebaju pripaziti poljoprivrednici. Danju ugodno, većinom od 14 do 19°C.

U nedjelju promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Mjestimice može pasti vrlo malo kiše. Jutro i večer hladni, danju ugodno, većinom od 14 do 19°C.

Izvor: Rade Popadić, Crometeo udruga

ferata@ferata.hr
0997370409